Foci

A macedónok kapusa vagy tényleg béna, vagy a legpofátlanabb csaló

A Nemzetek Ligájának éppen az a lényege, hogy nagyjából egyforma erejű csapatok játsszanak tétmérkőzést egymással, ezért ha valaki kap egy négyest, arra felkapja az ember a fejét. Hát még akkor, ha abból a négyből három óriási potyagól. Ez a csúfság történt meg Macedónia játékosával, Stole Dimitrievszkivel.

Jóllehet a fejünkben nem futball nagyhatalomként él a macedón válogatott, de a D divízióban a jobbak közé tartozik. A 4. csoportban mindhárom ellenfelét megverve, százszázalékos teljesítménnyel utazott Örményországba a csapat, ahol kedd este csúnya pofonba szaladt bele. Legtöbben pedig azonnal bundát kiáltottak, mivel:

  • ha nem is B csapattal, de jócskán tartalékosan álltak ki (többek közt a Fenerbahcéban brillírozó Elif Elmas is csak csere volt)
  • pocsékul játszott az egész csapat
  • három potyagólt kapott a vendégek kapusa

Dimitrievszki a La Ligában szereplő Rayo Vallecano második számú hálóőre és bár nyilván nincs játékban, sem a svéd ligában játszó David Mitov Nilsson, sem a finn élvonalban szereplő Damjan Sziszkovszki nem tűnik életbiztosításnak hozzá képest. Egy biztos, az NL-ben korábban egyetlen gólt kapó Dimitrievszki az örmények elleni produkciójával nem került közelebb a Rayo kezdőcsapatához.

A magunk részéről nem vádaskodunk, mindenki döntse el, mit hisz. Íme mindenesetre a három furcsa gól:

Macedóniában viszont egészen máshogy kezelik a találkozót. Az interneten keresgélve csupa olyan véleményt találhatunk, amely szerint egyszerűen lenézte ellenfelét a túlzott önbizalommal érkező válogatott. A kapus mellett gyakorlatilag mindenkivel elégedtlenek, de leginkább egy valakit ért a verbális össztűz: Martin Strömbergssont, a mérkőzés svéd játékvezetőjét.

A macedónok ugyanis arra panaszkodtak, hogy minden durva örmény belépőt engedett a bíró, amivel megfélemlítették Enis Bardhiékat. Az első potyagól előtt például Stefan Risztovszki vélte úgy, hogy buktatták:

Később pedig éppen Bardhit vágták fel hátulról a tizenhatoson belül, ami a felvételeket elnézve minden volt, csak labda nem – a büntető mégis elmaradt. Ezt és számos másik esetet felhánytorgatva kritizálták a játékvezetés a mérkőzés után a Igor Angelovszki szövetségi kapitány és játékosai.

A csoportot így is vezeti Macedónia 9 pontjával, mögöttük 6-6 ponttal állnak az örmények és bármilyen meglepő is, Gibraltár. Az örmények már nem játszanak a listavezetővel, így mondhatni, saját kezében tartja sorsát még így is a 4-0-ra égő macedón válogatott.

Nyitókép: Aitor Alcalde Colomer/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik