Élő Foci

Őrült végjáték után ikszeltünk az észtekkel

Néhány nappal a Görögország elleni balszerencsés vereség után (0-1), máris újra bizonyíthat a magyar válogatott, ezúttal Észtország ellen. A mieink eddig a finnekkel egyszer, a görögökkel pedig kétszer meccseltek, így a Nemzetek Ligájában először találkoztunk az észtekkel.

Marco Rossi szövetségi kapitány négy helyen is változtatott a kezdőcsapatán, többek között Baráth Botond is bekerült az együttesbe, aki ezen a találkozón debütálhatott. Meglehetősen álmosan kezdett a magyar válogatott, ahhoz képest hogy védekező mentalitású észtekről beszélt mindenki, az első öt percben szinte beszorultunk.

A felébredésre nyolc percet kellett várni, ám az 54 százalékos labdabirtoklás nem párosult helyzetekkel. Hamar rá is fáztunk a kényelmes focizásra, a 20. percben Henrik Ojamaa indította Henri Aniert a bal oldalon, aki egyből középre tette a labdát, a berobbanó Siim Luts pár lépésről a magyar kapuba lőtt.

Pár perccel később már egyenlítettünk is egy rossz indításnál Szalai Ádám megzavarta védőjét, így a labda eljutott Nagy Dominikig, aki némi szerencsével a bal alsóba lőtt.

Ezután nem sok izgalom volt, a hazaiak kapuscseréjét leszámítva, Mikhel Aksulu Nagy Ádámmal ütközött szerencsétlenül. A helyére beálló Sergei Lepmetsszel sem jártunk viszont jól, mert az első játékrész hosszabbításában lábbal védte Nagy Dominik helyzetét, így maradt az 1-1 félidőre.

Fordulás után újfent belealudtunk a meccsbe, csakhogy ezúttal a magyar csapat szerzett vezetést, Szalai került remek helyzetbe egy szöglet után, amit kíméletlenül kihasznált.

Egy darabig csak csordogált a meccs, majd a 70. percben hihetetlenül felpörögtek az események. Ekkor ugyanis Artur Pikk beadása úgy pattant meg Pátkai Mátén, hogy védhetetlenül a kapunkba hullott.

Tíz perccel később mindkét oldalon gól esett, előbb Kádár Tamás és Gulácsi Péter rossz kommunikációját használta ki Anier, majd egy percre rá egy rövidre érkező szögletet fejelt be Szalai, így a hajrára őrült rohanás kezdődött 3-3-nál.

Mindkét csapat ment a szíve után, de talán az észtek voltak fáradtabbak, újabb gólra viszont nem futotta az erőnkből – pedig Eppel Márton előtt a 94. percben is adódott lehetőség.

A vége így gyenge játékkal, egy nagyon izgalmas mérkőzésen 3-3 lett.

Nemzetek Ligája, 4. forduló

Észtország – Magyarország 3-3 (1-1)
2018.10.15., Tallinn. A. Le Coq Aréna, 20.45. j.v.: Halis Özkahya (török)
Észtország: Aksalu (Lepmets 43.) – Teniste, Baranov, Mets, Tamm, Pikk – Luts, Antonov, Vassiljev, Ojamaa – Anier
Szövetségi kapitány: Martin Reim
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics (Bese 80.), Orbán, Kádár, Baráth – Nagy Á. – Nagy D. (Eppel 75.), Kleinheisler (Pátkai 68.), Kovács I., Sallai – Szalai.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
gól: Luts 20., Pátkai 70. (öngól), Anier 80. ill. Nagy D. 23., Szalai 54., 81.
sárga lap: Anier 23., Luts 72., Baranov 83., ill. Nagy D. 75.

Nyitókép: mlsz.hu

Elrajtoltunk!

A magyar csapat kezdte a találkozót, de néhány pontatlanság után már a hazai csapat passzolgatott, míg föl nem értek a kapunk elé és rögtön egy levágódó labda után jön az első észt szöglet.

Ez is ritka megoldás

Az észtek himnusza nem felvételről szólt, hanem kórus énekelte el, kifejezetten hangulatos volt. Ha pedig himnusz: Willie Orban ma is megpróbálta énekelni a mieinkét.

Jó lenne elkerülni a bekapott gólt

Óriási közhely ez, de az észtek mindhárom meccsükön 1-0-ra kaptak ki, ami két dolgot jelent: nem lőtt még gólt a hazai csapat, viszont mindegyiken kaptak. Jó volna, ha ez a ma este után is így maradna.

Felforgatott csapattal kezdünk

Alaposan megkeverte kártyáit Marco Rossi a görögök elleni mérkőzéshez képest négy helyen is változtatott. Kikerült Bese, Fiola, Varga Roland és Kalmár Zsolt is, debütálhat viszont Baráth Botond.

Újra újoncot avat Marco Rossi
Mutatjuk az észtek elleni kezdőcsapatot.
Olvasói sztorik