Foci

Két év után nyert újra a máltai válogatott, pont a magyarok ellen

Az U21-es válogatott szállította a magyar foci legújabb mélypontját, amikor pénteken 2-1-re kikapott Máltán, az Európa-bajnokság selejtezősorozatában. A hazaiak már a 12. percben vezetést szereztek, a második játékrész elején egyenlítettünk, de a 91. percben egy bekapott góllal Málta kiharcolta a győzelmet – a sorozatban az elsőt.

Málta U21-es válogatottja legutóbb 2016 októberében nyert, a két siker közti 12 találkozójukon is mindössze egy döntetlenjük volt.

Újabb mélypont, az U21-es magyar válogatott kikapott Máltán
Michael Boris nem bírt az eddig a selejtezőben pont nélküli, nyeretlen ellenféllel.

„A mérkőzés elején megszerezhettük volna a vezetést, de mi kihagytuk a helyzetünket, a máltaiak pedig egy szabadrúgásból gólt szereztek. Az első félidőben ellenfelünk kizárta a játékból a kreatív játékosainkat, ezért nem tudtunk kellő mennyiségű helyzetet kialakítani. A második félidőre változtattunk a játékunkon, feljavultunk, gólt szereztünk, helyzeteket alakítottunk ki, de a két kényszerű cserét követően visszaesett a teljesítményünk. A hajrában kockáztattunk, mert szerettünk volna nyerni a csoport utolsó helyezettje ellen, felvállaltuk, hogy ebben benne volt a máltai kontra esélye, és végül a hazaiak, gyorsaságukat kihasználva, egy ellentámadásból megszerezték a győztes gólt. Fájó vereséget szenvedtünk, de még a vár ránk egy mérkőzés, a törökök ellen mindent megteszünk a győzelem érdekében” – mondta a meccs után Michael Boris az mlsz.hu-nak.

Az már korábban eldőlt, hogy a mieink nem juthatnak ki a jövő évi Európa-bajnokságra és az is biztos, hogy nem lesz ott a magyar csapat az olimpián sem.

Jövő kedden zárul a selejtező, a törököket fogadjuk. Ha nyerünk, akkor a csoport harmadik helyén végzünk, ha nem, akkor a negyediken. Ebben az esetben csak Ciprust és Máltát előznénk meg a hatcsapatos csoportban.

Nyitókép: mlsz.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik