Foci

Újabb mélypont, az U21-es magyar válogatott kikapott Máltán

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott pénteken hosszabbításban kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett a csoportban eddig pont nélkül álló máltaiak vendégeként Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Az európai szövetség honlapja szerint Michael Boris szövetségi edző csapata az első félidőben hátrányba került, de a második játékrész elején egyenlíteni tudott, a magyaroknál többször próbálkozó Málta azonban a hajrában megszerezte a három pontot érő gólt.

A selejtezősorozat kilenc csoportjának első helyezettjei közvetlenül kijutnak az Olaszországban és San Marinóban jövő júniusban zajló kontinenstornára, a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt játszhat. Rendezőként az olaszok automatikusan résztvevői az Eb-nek. A sorozat olimpiai selejtező is, mert az Eb-ről négy csapat utazhat Tokióba. Az már korábban eldőlt, hogy a magyar együttes nem végezhet továbbjutó helyen, így az olimpiáról is lemarad.

Eredmény, U21-es Eb-selejtező, 6. csoport:

Málta-Magyarország 2-1 (1-0)
gól: Guillaumier (12.), Beerman (91.), illetve Szalai (49.)

A csoport állása: 1. Belgium 23 pont/9 mérkőzés, 2. Svédország 20/9, 3. Törökország 14/9, 4. Magyarország 11/9, 5. Ciprus 6/9, 6. Málta 3/9

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik