Foci

Mbappé két villanása mentette meg a franciákat egy csúfos zakótól

A 2016-os Európa-bajnokságon a házigazda franciák voltak azok, akik véget vetettek az izlandi csodának, amikor a negyeddöntőben 5-2-re nyertek a magyar válogatott korábbi csoportellenfele ellen. Két év elteltével ismét találkoztak a csapatok, tét ezúttal nem volt, hiszen csak felkészülési találkozóról volt szó.

Az izlandiak jobban rá tudtak hangolódni a meccsre, és félóra után Bjarnason okos lövésével megszerezték a vezetést.

A második félidő elején aztán még meglepettebben pisloghattak a francia nézők a Guingamp stadionjában, mert egy szöglet után a fel sem ugró Kimpembe mellett liftként emelkedő Árnason megszerezte Izland második gólját is.

A 85. percig úgy tűnt, hazai pályán szenved csúfos vereséget a világbajnok, amely egy mázlis góllal jött vissza a meccsbe, N’Dombelé szerzett erőszakosan labdát, majd Mbappé fordult le gyönyörűen, a lövése pedig a kapusról az egyik védőre, onnan meg a hálóba pattant.

A hosszabbításban aztán szerzett egy rendes gólt is a Time magazin címlapjára felkerült Mbappé, egy kezezés után megítélt tizenegyesből varrta fel a labdát a jobb felsőbe.

A franciák kedden a németek ellen folytatják a Nemzetek Ligájában, Izland pedig hétfőn lép pályára legközelebb, amikor Svájcot fogadja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik