Foci

Hozta a kötelezőt a Napoli és az Inter

Az olasz labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Napoli hazai pályán 2-0-ra legyőzte a vendég Sassuolo csapatát. A hazaiak már a harmadik percben előnybe kerültek egy pocsék hazaadási kísérletnek hála, Adam Ounasz tartotta meg a labdát, miután jóformán mellbe rúgták, egy esernyőcselt is kiosztott, majd a kapuba lőtt. Lorenzo Insigne a második játékrész közepén volt eredményes, egy szenzációs 18 méterről leadott lövésből.

Győzött az Internazionale is, de jobban megszenvedett a SPAL vendégeként a kelleténél. Mauro Icardi a 14. percben szerzett vezetést, amire szinte rögtön jöhetett volna a válasz, csakhogy Mirco Antenucci egyszerűen kapu mellé lőtte a tizenegyesét. Fordulás után csak összejött az egyenlítés a hazai csapatnak, de Icardi ismét kihúzt csapatát a csávából – idei hat meccsén már öt gólnál tart minden sorozatot figyelembe véve.

A Napoli győzelmével továbbra is kapaszkodik a hibátlan teljesítménnyel éllovas Juventusra, a hátránya hat pont. Az Inter két pontra van a nápolyi csapattól a harmadik helyen sikerével.

Eredmények – Serie A, 8. fordulü

Napoli-Sassuolo 2-0 (1-0)
SPAL-Internazionale 1-2 (0-1)
korábban:
AC Milan-Chievo 3-1 (2-0)
Atalanta-Sampdoria 0-1 (0-0)
Lazio-Fiorentina 1-0 (1-0)
Genoa-Parma 1-3 (1-3)
szombaton játszották:
Empoli-AS Roma 0-2 (0-1)
Cagliari-Bologna 2-0 (1-0)
Udinese-Juventus 0-2 (0-2)
pénteken játszották:
Torino-Frosinone 3-2 (1-0)

Nyitókép: Alessandro Sabattini/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik