Foci

A MOL Vidi nem feltartott kézzel megy neki a Chelsea-nek

Marko Nikolic vezetőedző azt ígéri, hogy a Vidi FC jó mentalitással és nem feltartott kézzel lép pályára a Chelsea otthonában az Európa Liga csoportkör második fordulójában.

Élvezni akarjuk a mérkőzést, hiszen a világ tíz legjobb csapata közé tartozó Chelsea lesz az ellenfelünk

– jelentette ki a Stamford Bridge-en tartott sajtótájékoztatóján a szerb edző, aki hozzátette, nem ők a favoritok, legjobbjukat kell nyújtaniuk, hogy megmutassák, nem véletlenül jutottak el a csoportkörig. Nikolic szerint a magyar futball nagy ünnepe lesz a találkozó, hiszen hat éve nem volt lehetősége egyetlen magyar csapatnak sem európai kupasorozat főtábláján szerepelni, pláne nem egy olyan nagy klub ellen, mint a Chelsea.

Azt is elmondta, hogy az angoloknál játszó belga Eden Hazard a világ egyik legjobb játékosa, de nem biztos benne, hogy pályára fog lépni ellenük, ami halvány esélyt jelenthet számukra. Az ellenfél edzőjével, az olasz Maurizio Sarrival kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy az egyik legjobb szakember jelenleg, ráadásul egyik kedvence, így nagy öröm lesz ellene meccselni.

A Chelsea-nél komolyan veszik a MOL Vidit
Az angol sztárcsapat olasz edzője elmondta, mindent bele kell majd adniuk, hogy nyerjenek.

A Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland 13 évvel ezelőtt, a belga Anderlechtben első mérkőzését éppen a Chelsea ellen játszotta a Bajnokok Ligájában. A rutinos hátvéd szerint az angolok az egész sorozatnak a favoritjai. Rámutatott, hogy a Vidivel az elmúlt években többször is bizonyították, nagyon kellemetlen ellenfelei lehetnek a náluk magasabban ragsorolt csapatoknak is.

Nem azért jöttünk, hogy nézelődjünk, bizonyítani szeretnénk, hogy nem a véletlen műve az eddigi szereplésünk

– fogalmazott Juhász, egyúttal fontosnak nevezte, hogy a maximumot nyújtsák és egy pillanatra se lankadjon a figyelmük, mert annak nagy ára lehet.

A Chelsea-Vidi meccset október 4-én, csütörtökön magyar idő szerint 21 órától a londoni Stamford Bridge-en rendezik.

A Vidi FC a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdte idei európai kupaszereplését. Az első fordulóban a luxemburgi bajnok Dudelange együttesét búcsúztatta (1-1, 2-1), majd a bolgár bajnokságot megnyerő Ludogorecet (0-0, 1-0), végül a svéd ligát megnyerő Malmöt (1-1, 0-0) verte ki. Az AEK Athén elleni utolsó kört már nem sikerült megnyerni (1-2, 1-1), így a magyar bajnok az Európa-liga csoportkörébe került. Ott az L csoportban az első fordulóban, hazai pályán 2-0-ra kikapott a fehérorosz BATE Boriszovtól. A Chelsea a görög PAOK vendégeként 1-0-ra győzött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik