Foci

20 éve nem kezdett olyan rosszul edző a Real Madridnál, mint Lopetegui

A CSZKA Moszkva elleni vereséggel hivatalossá vált, hogy bajban van a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid, és annak új edzője, a Zinédine Zidane-t válót Julen Lopetegui. Az 52 éves szakember jelenleg nem találja a megfelelő receptet, amellyel kilábalhatna a gödörből, a csapat hiába passzol sokkal többet, mint valaha, a támadójáték finoman szólva is döcög – gól nélkül meg nehéz nyerni.

Lopetegui tovább vakarhatja a fejét, mivel a moszkvai volt a tizedik tétmeccse a Real Madrid kispadján, és sikerült történelmet írna: nem kezdett nála rosszabbul edző a Florentino Perez-korszakban (200-2006 és 2009-től napjainkig), és az elmúlt 20 évben csak John Toshack rajtolt gyengébben, igaz ő 1998-ban csak egyszer bukott az első 10 mérkőzésén.

Nagy pofon a spanyol edzőnek, hogy még az a Rafal Benítez is megnyert az első 10 meccséből hetet, akit aztán picivel később kirúgtak, hogy kipróbálják, mit tud egy bizonyos Zinédine Zidane.

Lopetegui eddig elég gyatrán áll, csak öt mérkőzésen ünnepelhetett győzelmet a csapatával, miközben kettő döntetlen és három vereség is bezavar a képbe. A szurkolók elégedetlenek, Cristiano Ronaldo távozását nem sikerült megoldani, Karim Benzema pedig épp olyan használhatatlan, mint volt az elmúlt kilenc évben. Az sem segít, hogy Gareth Bale és Isco sérültLopetegui pedig egyszerűen nem találja még a megfelelő rotációt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik