Foci

Vignjevic: Csalódott vagyok, hogy így álltak a játékosaim a meccshez

“Budapest zöld-fehér”

– énekelte a boldog Fradi-tábor, miután az NB I listavezetője Davide Lanzafame góljával legyőzte az Újpestet, és ezzel hét pontra növelte előnyét a tabellán.

Az FTC végig veszélyesebben játszott, az Újpestnek mindössze egy helyzete volt, amikor Dibusz Dénes lábbal védte Zsótér Donát lövését.

A meccs után a lilák edzője, Nebojsa Vignjevic csalódottan nyilatkozott, mert úgy érezte, az ellenfél jobban akarta a győzelmet.

“Magabiztosság és energia nélkül nem lehet egy derbit megnyerni. Nemcsak a Ferencváros, más csapat ellen sem lehet győzni. Meglepett, hogy így álltak hozzá a meccshez, nem nagyon volt kockázatvállalás a játékosok részéről.

Féltek attól, hogy hibázni fognak. Néhányuk miatt aggódtam, hogyan fog hatni rájuk egy telt házas stadion. De arra nem számítottam, hogy így fognak játszani”

– mondta a szerb szakvezető, aki tehetetlennek érezte magát a partvonal mellett, főleg mert a nagy hangzavarban nem jutottak el utasításai a játékosokhoz.

Kollégája, Szerhij Rebrov azt magyarázta, nem értette, miért mondja neki mindenki, hogy most jön az első derbije, hiszen ő a Honvéd elleni rangadót is annak tekintette, de most megértette, miért tartják különlegesnek az Újpest elleni találkozókat.

A sajtótájékoztatón azt is megkérdezték Rebrovtól, miért hozta le Lanzafamét, ő pedig azt válaszolta,

nem akartak kockáztatni, mivel a gólörömnél az olasz légiós beszedett egy sárgát a mezlevétel miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik