Foci

Berlusconi újra a futballban, megvett egy klubot

Olaszország korábbi miniszterelnöke, aki az AC Milant is tulajdonolta legszebb éveiben már 82 éves, de ettől még akárcsak barátja, Magyarország miniszterelnöke, szereti a labdarúgást. Ráadásul Silvio Berlusconi fittyet hányva a korának nem valamelyik tengerparti nyaralójában lógatja a lábát, hanem még hosszú távra tervez, lévén pénteken hivatalossá vált, cégén, a Fininvest SpA-n keresztül megvásárolta az olasz harmadosztályban szereplő SS Monza száz százalékos tulajdonjogát.

Nyilván nem a stagnálás a célja a vétellel, sokkal inkább az, hogy a Forma-1-ről híres város csapatát feljuttassa az első osztályba. Ebben partnerre talált hűséges társában, az AC Milan korábbi sportigazgatójában, a 74 éves Adriano Gallianiban, akit azonnal a klubvezetésbe vezényelt, vezérigazgató lett természetesen.

Az új vezetés további tagjai Nicola Colombo (elnök), Paolo Berlusconi, Roberto Mazzo és Danilo Pellegrinno. A Calciomercato az ügyleten túl arról is beszámol, hogy még az is előfordulhat, a korábbi Aranylabdás, a milánói sikerek egyik főszereplője, a brazil Kaká Monzában elfutballozgat még egy-két évig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik