Foci

A sereghajtó verte el a Barcát

A címvédő Barcelona a forduló előtt tök utolsó, nyert meccs nélkül álló Leganeshez látogatott és már a 12. percben vezetést szerzett Philippe Coutinho remek lövésével. Az első félidő nagy részében a Barca dominált, Lionel Messi egyszer a keresztlécet is eltalálta, és ugyan próbálkoztak a hazaiak is, nem jelentettek túl nagy veszélyt ter Stegen kapujára.

Coutinho parádés gólt lőtt a spanyol bajnokságban
Ki más, mint Leo Messi adta a gólpasszt.

A második félidő elején aztán olyan történt, amire senki sem számított: 68 másodperc alatt két gólt szerzett a Leganes. A második előtt Piqué rontott óriásit, a gólszerző Oscarhoz passzolta a labdát.

Látszott, hogy a helyzettel nem tudott mit kezdeni a hétvégén a Gironával döntetlent játszó Barca, feszültek voltak a játékosok, ketten is besárgultak. A labdabirtoklási fölénye hatalmas volt a vendégcsapatnak, a pálya utolsó harmadában azonban a tanácstalanság jellemezte a játékukat. Azért akadt így is lehetőség az egyenlítésre, de Cuellar kapus őrizni tudta csapata előnyét, a Leganes pedig nagy meglepetésre behúzta a győzelmet.

Ezzel egy időben játszották a Bilbao – Villarreal mérkőzést is, a vendégek 3-0-ra nyertek. A találkozó első gólja igen emlékezetes volt, Fornals ugyanis a térfél közepéről emelt a hazai kapuba.

Eredmény – La Liga, 6. forduló

Leganes – Barcelona 2-1 (0-1)

Gólszerzők: El Zhar (52.), Oscar (53.) illetve Coutinho (12.)

Athletic Bilbao – Villarreal 0-3 (0-0)

Gólszerzők: Fornals (65.), Mori (80.), Ekambi (89.)

Nyitókép: OSCAR DEL POZO / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik