Foci

Meg sem izzadt a Barcelona a Bajnokok Ligája első fordulójában

Két meccsel indult a Bajnokok Ligája 2018-19-es kiírás az új, 18.55-ös idősávban. A Barcelona-PSV teljesen egyértelmű, míg az Inter-Tottenha 85 perc teljesen szürke, majd néhány perc parádés játékot hozott.

A Barca hazai pályán a legerősebb csapatával fogadta holland ellenfelét, és már az első percekben látszott, hogy csak idő kérdése, hogy beinduljon Lionel MessiLuis Suarez és Ousmane Dembélé. Végül 31 percet kellett várni az első gólra, a spanyol bajnok csapatkapitánya, az ötszörös aranylabdás Messi lőtt gyönyörű gólt szabadrugásból.

Lionel Messi bombagóllal nyitotta az új Bajnokok Ligája-szezont
Az ötszörös aranylabdás stílusosan kezdte az új évet.

A PSV előtt le a kalappal, 11 emberrel védekezve egészen a második félidő közepéig tartották az eredményt, ám akkor Ousmane Dembélé egy káprázatos, Messi pedig egy újabb okos, majd egy szemfüles góllal beállította a 4-0-ás végeredményt. A francia világbajnok gólját érdemes megnézni.

Óriásit fordított az Inter

Nagyjából 85 percig nézhetetlenül rossz meccset vívott a sorozatban több mint 2000 nap után visszatérő Inter és az angol bajnokságban kicsit lassan kezdő Tottenham.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz emlékezetes este Milánóban, ugyanis a mutatott játék mellett Christian Eriksen góljával a Spurs szerezte meg a vezetést az 53. percben.

Aztán a 85. percben elszabadult a pokol: a karrierje első BL-meccsén szereplő Serie A-gólkirály Mauro Icardi meglőtte – előreláthatóan – a szezon egyik legnagyobb gólját a tizenhatosról.

A hosszabbításban aztán a momentum már az Internél volt, és addig nyomtak a hazaiak, hogy a 93. percben Vecino egy szöglet után két méterről befejelte a mindent eldöntő találatot, így az olasz csapat győzelemmel tért vissza a legjobbak közé.

Eredmények, Bajnokok Ligája, B csoport, 1. forduló:

FC Barcelona – PSV 4-0
Inter – Tottenham Hotspur 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik