Foci

A 93. percben döntött a Liverpool a PSG ellen

Előzetesen úgy gondoltuk, hogy a Bajnokok Ligája első játéknapjának a legkeményebb meccse mindenképpen a tavalyi BL-döntős Liverpool és a minden poszton világklasszissal felálló Paris Saint-Germain párharca lesz. Már az első percekben láthattuk, hogy nem tévedtünk, Liverpoolban tényleg első osztályú focit kapunk.

A hazai csapat valósággal nekiesett az ellenfelének, és az első 10 percben csak a világbajnok Areoloa védései tartották meccsben a PSG-t. Lövés követett lövést, helyzet követett helyzetet, a franciák valamennyi mezőnyjátékosa a védekezéssel volt elfoglalva – jó, talán Neymar és Cavani kivételével.

Nem kellett sok viszont, hogy a Premier League-et 100 százalékos teljesítménnyel vezető Pool megszerezze a vezetést. A 30. percben az elmúlt években sérülésekkel küzdő, most Firmino szemsérülése miatt kezőként játszó Sturridge fejelt üresen gólt.

Nem sokkal később, a 36. percben büntetőt kapott a Liverpool, amit aztán Milner magabiztosan értékesített. Az angolok nagyon jól játszottak, uralták a pályát, a kontrákra alapozó párizsiaknak úgy tűnt, egyszerűen nincs valós esélyük – igaz, a 40. percben egy szerencsés góllal a belga Meunier szépített.

A második félidőben is jó volt a színvonal, és noha temérdek helyzete volt a Liverpoolnak, de gólt nem sikerült lőni, ez pedig végül csúnyán megbosszulta magát.

A PSG Kylian Mbappé góljával a semmiből egyenlített ki a 83. percben, és noha a meccs minden egyes percében alárendelt szerepben játszott, úgy tűnt, bravúr pontot szereznek a mezőny egyik legösszeszedettebb csapata ellen.

Csakhogy jött a dráma: amikor már elkönyveltük a döntetlent, akkor jött a komoly szemsérülést szenvedő Roberto Firmino, és a 93. percben eldöntötte a mérkőzést, és végül csak megszerezte csapatának a nagyon fontos három pontot.

A mindent eldöntő gól:

Eredmények, Bajnokok Ligája, 1. forduló:

Liverpool – PSG 3-2
Monaco – Atlético Madrid 1-2
Club Brugge – Borussia Dortmund 0-1
Crzvena zvezda – Napoli 0-0
Galatasaray – Lokomotiv Moszkva 3-0
Schalke 04 – Porto 1-1
FC Barcelona – PSV 4-0
Inter – Tottenham Hotspur 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik