Foci

Jövőre jön a videobíró az Európai Szuperkupába

A jövő augusztusi Szuperkupán alkalmazza majd először az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a videobírós rendszert, az úgynevezett VAR-t. Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke pénteken beszélt arról, hogy a mostani szezonban még a Bajnokok Ligájában sem lesz videós segítsége a játékvezetőknek, de a tervek szerint először 2019. augusztus 14-én, a BL és az Európa Liga győztesének isztambuli összecsapásán vetik be a rendszert.

A VAR működtetése még mindig nem teljesen egyértelmű, de tisztában vagyunk vele, hogy már nincs visszaút ebben a folyamatban

– utalt a szlovén sportvezető arra, hogy egyre elterjedtebb a VAR használata, a nagy bajnokságokban már használják, mint ahogy az idei oroszországi vébén is működött.

A BL-ben ezt követően már a selejtező utolsó, playoff körében használhatják a technikát, míg az El-ben 2020-tól vezetik be.

Ceferin azt igyekezett hangsúlyozni, hogy az UEFA-nak nincs egyszerű dolga, mivel a kupameccsek egyszerre több országban zajlanak, ezért mindenhol más társaság közvetíti a meccseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik