Foci

Szlovák balhátvédet igazolt a DVTK

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőr az előző bajnokságban csak küszködött és a 2018/19-es kiírásban sem tündököl: hat forduló után mindössze öt pontot szerzett, ráadásul 10 gólt is kapott már.

A védekezés stabilizálásának érdekében pedig rutinos játékossal erősítette meg csapatát Fernado Fernandez. A DVTK bejelentése szerint Martin Juhar kedden átesett az igazoláshoz szükséges orvosi vizsgálatokon és aláírta szerződését a magyar klubbal.

A kassai születésű Martin Juhar a helyi Lokomotíva csapatában nevelkedett, de az MFK-ban lett profi labdarúgó. 2009-ben már mindkét Európa Liga selejtezőt végigjátszotta az AS Roma ellen, majd miután alapembere volt a szlovák korosztályos válogatottaknak, 2013-ban bemutatkozott az A-válogatottban is.

Időközben Csehországba igazolt és a Sparta Praha kulcsembereként is kilépett a nemzetközi porondra. Miután országot váltott, a lengyel élvonalbeli Termalica Nieciecza csapatában játszott másfél évig, végül egy rövid németországi kalandot követően tért vissza Csehországba, a Zbrojovka Brno csapatába, ahol nyáron lejárt a szerződése, így Diósgyőrbe igazolt.

Nyitókép: dvtk.eu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik