Foci

Dárdai Pálék kínkeserves győzelemmel kezdték az új szezont

Hétfő este játszotta idei első tétmérkőzését Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC. Papíron nem ígérkezett nehéz mérkőzésnek a Német Kupa 1. fordulója, a harmadosztályú Braunschweiget kapták a fővárosiak. Az első félidőben azonban hamar világossá vált, hogy a hazaiak felveszik a versenyt egy bundesligás csapattal is.

Marvin Plattenhardt nyitotta a gólok sorát, nem is akárhogy: cirka 20 méterről, kapásból vágta a labdát a bal felső sarokba. Ezután mindent elkövetett az egyenlítésért a Braunschweig, végül a 81. percben sikerült is a bravúr, Mergin Fejzullahu egyenlített. Mindössze kilenc percet kellett volna kibírnia a hosszabbításig a harmadosztályú csapatnak, de kettőig sem sikerült, Vedad Ibisevic a 83. percben újra vezetést szerzett.

Az eredmény után rohanó Braunschweig kimerült, újabb egyenlítésre már nem futotta az erejéből, így ha nehezen is, de Dárdai csapata behúzta a meccset. Érdekesség, hogy a hazaiaknál végigjátszotta a meccset a Vasastól igazolt Felix Burmeister.

Ezalatt a Paderborn 2-1-re verte az Ingolstadt együttesét, míg Freiburg a sírból hozta vissza a Cottbus elleni meccsét, és végül büntetőkkel jutott tovább.

Eredmények – Német Kupa, 1.forduló

Braunschweig – Hertha 1-2 (0-1)
Paderborn – Ingolstadt 2-1 (2-0)
Cottbus – Freiburg 2-2 (1-0, 1-1, 2-2) – büntetőkkel 3-5

Nyitóképünkön Felix Burmeister harcol a labdáért Vedad Ibiseviccsel. Fotó: Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik