Foci

A norvég csodatini továbbra sem kap esélyt

Óriási szenzáció volt, amikor 2015-ben már a felnőttek között futballozott Norvégiában egy mindössze 15 esztendős csatár. Martin Ödegaard nevét mindenki megtanulta abban az évben, különösen miután körbeudvarolta a támadót Európa összes elit klubja. A végső befutó a Real Madrid lett, ám csupán egy bajnokin és egy kupameccsen léphetett pályára a felnőttcsapatban.

Főleg a tartalékcsapatban, a harmadosztályú Real Madrid Castillában játszott, majd 2017 januárjában a klub kölcsönadta a holland Heerenveennek, ahol másfél szezon alatt 40 bajnokin háromszor volt eredményes. Úgy tűnt ez a holland kitérő jó lépés volt, a madridiaknál csereként fél órát kapott a Manchester United és a Juventus ellen a Nemzetközi Bajnokok Kupájában.

Mégis újra kölcsönadták a norvégot.

A mostanra már 19 éves csatár Spanyolországon belül szeretett volna magának csapatot, lehetőleg olyat, amely a nemzetközi kupaporondon is érdekelt – ilyen lett volna a Betis és a Villarreal is. Nem kellett azonban a spanyoloknak, így újra az Eredivisie-be került, ezúttal a Vitesse-hez.

Mindennek ellenére 2017-ben hosszabbított a labdarúgás új csillagának kikáltott Ödegaarddal a Real, 2021-ig szól a szerződése a BL-címvédőnél. Ha más nem is, ez azt sugallja, hogy bíznak benne.

Nyitókép: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik