Foci

A német szövetség kikérte magának Özil vádaskodását

Mesut Özil vasárnap lemondta a válogatottságot, mivel úgy érezte, hogy hátrányos megkülönböztetés érte a Nationalelfnél. A 29 éves, világbajnok középpályást már a nyári világbajnokság előtt többen támadták, miután Ilkay Gündogannal együtt a Törökországot irányító Recep Tayyip Erdogannal fotózkodott.

Nem csillapodik a botrány Mesut Özil körül
A német válogatott középpályása először lekezelt a török diktátorra, majd leszerepelt a vébén, most meg az apja is képbe került.

A német válogatott középpályása először lekezelt a török diktátorral, majd a vébén is pocsékul játszott, így kisvártatva bűnbak lett a szurkolók szemében. Ezzel egyidőben megindultak a rasszista szurkolói megnyilvánulások, Özil pedig sem ebből, sem a válogatottnál állítólagos megkülönböztetett szerepéből nem kér többet.

Hétfőn a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) azonban mindent tagadott egy közleményben: sem rasszista, sem tiszteletlen viselkedésnek nem tették ki a futballistát állításuk szerint.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Mesut Özil lemondta a válogatottságot. Empátiánk mellett azonban visszautasítjuk, hogy a DFB rasszista megnyilvánulásoknak teret engedne. Mi több, a DFB rendkívül szoros együttműködésben dolgozik a bevándorlási hivatallal már évek óta

Kiemelt fotó: Catherine Ivill/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik