Foci

Egy gól, két gólpassz az Amerikában focizó magyarok mérlege

Nikolics Nemanja csapata, a Chicago Fire a Montreal Impact vendége volt az MLS, vagyis az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság legutóbbi játéknapján. A Montreal gyorsan vezetést szerzett, Ignacio Piatti értékesítette a Bastian Schweinsteiger szabálytalansága miatt megítélt büntetőt.

Nikolics a második félidő elején egyenlíthetett volna, de a Montreal kapusa, Evan Bush bravúrral védeni tudott. Bush a 70. percben is védett egy nagyot Nikolics fejese után, de a kipattanót a tavalyi gólkirály bevágta, idén ezzel tizenegyedszer volt eredményes.

2:03-nál látható Nikolics gólpassza:

A magyar csatárt a 88. percben lecserélték, így már csak a kispadról nézhette, hogy a Montreal a hosszabbításban Daniel Lovitz révén egy szép kapáslövéssel kicsikarja a győzelmet.

A Chicago borzasztó formában van, sorozatban nyolc bajnokiját vesztette el, és az utolsó helyen áll a Keleti főcsoportban.

A két magyart, Sallói Dánielt és Németh Krisztiánt foglalkoztató Sporting Kansas viszont szépen menetel, most éppen a Portland Timberst verte 3-0-ra, és ezzel második Nyugaton.

Mindkét magyar adott egy-egy gólpasszt, a kezdőként 69 percet játszó Sallói Diego Rubiót szolgálta ki elsőrangúan, míg a 73. percben beszálló Németh Johnny Russellt ugratta ki a legjobb ütemben.

1:47-nél és 2:55-nél látható a két gólpassz:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik