Foci

Buffon hihetetlen bravúrral védett, Mbappé lemásolta Ronaldinho gólját

A félidőben még egygólos hátrányban volt a francia bajnokság nagy esélyese, a PSG, amely végül 3-1-re győzött a Guingamp otthonában a Ligue 1 második fordulójában.

Az 53. percben előbb Neymar gurított be nagyon lazán és lassan egy büntetőt, majd a világbajnokság legjobb fiatal játékosának megválasztott Kylian Mbappé szállította a győzelmet a duplájával.

Mbappé második találata kísértetiesen hasonlított Ronaldinho 15 évvel ezelőtti, szintén a Guingamp elleni góljára, ugyanúgy pöckölte át a labdát a kapus fölött, és ugyanabba a kapuba is lőtte, mint anno a brazil zseni.

A győzelemhez kellett Gigi Buffon is, aki az első félidőben hatalmas védést mutatott be, az egyik hazai játékos lyukat rúgott, Buffon már erre a mozdulatra elment, de aztán a földről valahogy még bele tudott kapni az érkező lövésbe.

A meccs után pedig korábbi csapattársa, az 1998-ban a francia válogatottal vébét nyerő Lilian Thuram fiával, Marcusszal cserélt mezt.

A PSG kettőből kettőt nyert eddig, és nagyon valószínű, hogy idén is tarolni fog Franciaországban, az igazán nagy kérdés az, hogy a BL-ben sikerül-e végre az áttörés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik