Foci

EL-rájátszás helyett Felcsúton folytatja a szlovák középpályás

A labdarúgó NB I-ből négy forduló ment le az idei szezonból és ezalatt négy csapatnak nem sikerült nyernie. Közülük a Puskás Akadémia döntött úgy, hogy még augusztus közepén sem késő erősíteni, így csütörtökön bejelentette a klub, hogy szerződtették Ján Vlaskót. A szlovák középpályás sok mérkőzésen szerepelt már, de ami igazán érdekes, hogy

abból a Spartak Trnavából (Nagyszombatról) igazolt át az NB I-be, amely egyetlen megnyert párharcra van az Európa Liga csoportkörétől.

A Spartak ugyanis nagy csatában maradt alul a Crvena zvezdával szemben. Olyannyira, hogy mindkét mérkőzés 1-1-re végződött és a visszavágó hosszabbításában lőtték a továbbjutó gólt a szerbek. Ezt a csapatot hagyta ott Vlasko a Puskás Akadémiáért.

Néhány nappal ezelőtt szereztem tudomást a Puskás Akadémia érdeklődéséről, úgyhogy minden nagyon gyorsan történt. Voltak ajánlataim több országból is, de a Puskás egyből lecsapott rám, és néhány órán belül meg is egyeztünk. Természetesen utánanéztem az együttesnek, és nagyon tetszett, amit láttam. Gyönyörű szép a stadion, sok edzőpálya van, egyszóval ideálisak a körülmények.

– idézte új játékosát a klub honlapja a szerződés aláírása után.

A 28 éves játékos korosztályos válogatott és szlovák bajnok is volt, az idei bajnokságban négy tétmeccsen lépett pályára a Spartakban – kétszer a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, kétszer pedig a bajnokságban. Mindkét szériában egy-egy gól a mérlege, pályafutását tekintve 113 szlovák bajnokkin van túl, 20 góllal és 9 gólpasszal a neve mellett.

Nyitókép: Samuel Kubani/EuroFootball/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik