Foci

Száműzte válogatottját a DVTK

Úgy látszik Borsodban elégedetlenek az eddigi húzóemberekkel, mert két játékost is a második csapathoz vezényelt a klubvezetés.

A döntés hátteréről nem szeretnék többet mondani annál, mint amit feltétlen muszáj. Fogalmazzunk úgy, hogy nem voltunk elégedettek a két játékos elmúlt hetekben mutatott teljesítményével, így a mai naptól a második csapat edzéseit kell látogatniuk. Busai Attilát és Ugrai Rolandot is személyesen tájékoztattam a pénteki edzés előtt. Most az a legfontosabb, hogy a csapat nyugodtan készüljön az MTK elleni bajnokira, ezért az ügyet egyelőre lezártnak tekintem. Ha lesz változás a két játékos ügyében, azt azonnal be fogjuk jelenteni

– nyilatkozta a borsodi klub honlapjának Tajti József, a DVTK sportigazgatóját. A DVTK szurkolói közössége is megosztotta a hírt, ahol többségében egyértelműen örömmel fogadták a döntést. Sőt, hozzátették, ideje lenne Lipták Zoltánt is szabadlistára tenni, vagy eladni.

Mindez azért érdekes, mert lényegében a teljes tengelyről van szó: Ugrai támadó, Busai középpályás, Lipták védő és magyar szinten mindhárman elismert játékosoknak számítanak.

Ugrai kifejezetten jól kezdett Diósgyőrben, onnan lett válogatott, és öt alkalommal is üde színfoltja volt a nemzeti csapatnak. Lipták 18-szoros válogatott, eddig szintén elképzelhetetlen volt a védelem nélküle, ahogy a Fradiból is inkább a balhéi miatt távozó Busai is vezéregyéniségnek tűnt csapaton belül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik