Foci

Steven Gerrard óriási műsort adott Skóciában

Sokan féltették Steven Gerrardot, amikor kiderült, hogy élete első vezetőedzői állása Skóciában lesz, a Rangers kispadján. A csapat szurkolói azonban egyre jobban megszeretik a liverpooli legendás játékost, ráadásul a csapat is veretlen irányítása alatt. Az új edző látványosan fürdőzik a pozícióban, a Maribor elleni Európa Liga-selejtező előtt pedig humoránál volt a fiatal menedzser.

Oldalán a csapat horvát hátvédjével, Nikola Katiccsal fogadta az újságírók kérdéseit Gerrard, amikor egy nagyon hosszú monológ hangzott el a labdarúgónak címzve. A Rangers edzője hamar rájött, hogy gondban van játékosa, ezért segítségére sietett és oldotta a feszültséget.

Azt mondja, hogy szép dolgokat mondtam rólad. Tudod amikor a médiának nyilatkozol, néha hazudnod kell ezt-azt. Szóval az a kérdés, hogy te, mint játékos örülsz annak, amiket mondok neked?

– szólt Gerrard skót-angol fordítása az újságírók hangos nevetése közepette.

Hogy mennyire érti a játékosok nyelvét, mi sem mutatja jobban, mint Katics válasza. A Rangers edzőjéről ugyanis kikerült egy videó, amelyben kioktatja csapatát. A felvételen lényegében azt mondja Gerrard, hogy soha nem akar kocogó, alibiző játékost látni, csak olyanokat, akik minden pillanatban a labdáért küzdenek. Katics ezt elevenítette fel válaszával.

Láttam a videót, imádom természetesen én is őt!

Kicsit később újra kénytelen volt tolmácskodni Gerrard, de újra megkísérelte elviccelni a dolgot, mert miután hátvédje válaszolt, Gerrard csak annyit kérdezett: Nincs itt valaki, aki scouserre (a liverpooli dialektus – a szerk.) fordítaná?

A jelek szerint vagy ragadt valami Gerrardra a Jürgen Klopp mellett töltött rövid idő alatt, vagy tényleg nagyon jól érzi magát Glasgow-ban. Kérdés, hogy a csütörtöki, Maribor elleni meccs után is ekkora lesz-e az öröm?

Nyitókép: Mark Runnacles/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik