Foci

Vajon kinek drukkol most Ronaldo?

Javában zajlik a Bajnokok Tornája, amelyben évről évre a topligák legjobb csapatai mérkőznek meg egymással. Idén annyiból kissé csonka a mezőny, hogy vannak, akik a világbajnokság után még nem edzenek, vagy ha már el is kezdték a munkát, a meccseken még nem lépnek pályára.

Magyar idő szerint éjfél után öt perccel a legutóbbi három BL-kiírást megnyerő Real Madrid találkozik régi ismerősével, a Juventusszal.

A két csapat tavaly a cardiffi BL-döntőben futott össze, akkor 4-1-re nyertek a spanyolok,

majd idén a negyeddöntőben vívtak szédületes párharcot, a Real 3-0-ra nyert Torinóban, de otthon mégis csak egy vitatott büntető után tudott továbbjutni az óriásit focizó Juve ellen.

A tavalyi döntőben kettő, az idei párharcban összesen három gólt szerzett az a Cristiano Ronaldo, aki a nyár átigazolási szenzációját okozta azzal, hogy a Juventushoz szerződött.

Ő azonban nem lép pályára az éjjeli meccsen, mivel Paulo Dybalához hasonlóan nem utazott el az Egyesült Államokba.

Persze a másik oldalon is vannak hiányzók, a vébé legjobbjának választott Luka Modric például azzal kacérkodik, hogy az Interhez szerződik, bár a Real elnöke, Florentino Pérez kijelentette, hogy aki vinni akarja a horvátot, annak 750 millió eurót kell fizetnie.

A Real eddig egy meccset játszott a Bajnokok Tornáján, akkor 2-1-re kikapott a Manchester Unitedtől, de a 18 éves brazil Vínicius Junior például jó benyomást tett.

A madridiaknál egyértelműnek látszik, hogy egyelőre nincs megoldva, ki fogja pótolni a Ronaldo elvesztésével kiesett jelentős gólmennyiséget, és mivel sem Neymar, sem Kylian Mbappé nem jön,

úgy tűnik a Karim Benzema, Gareth Bale, Marco Asensio, Isco négyesnek kell osztoznia a terheken.

A Juve a negyedik meccsére készül az USA-ban, a Bayernt 2-0-ra verte, a Benficát 1-1 után büntetőkkel győzte le, ahogyan az amerikai bajnokság, az MLS legjobbjaiból verbuvált csapatot is.

Dybala és Ronaldo mellett a még nyaralását töltő Mario Mandzukic is hiányozni fog a Juvéból, Gonzalo Higuaín pedig már a Milan játékosa, így lehet, hogy a Juvénak is gondja lesz a gólszerzéssel.

A spanyol AS szerint ezek lesznek a kezdőcsapatok:
Real Madrid: Navas – Odriozola, Vallejo, Javi Sánchez, Theo Hernández – Isco, M. Llorente, Ceballos – Bale, Benzema, Asensio.
Juventus: Szczesny – De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Bernardeschi, Khedira, Pjanic, Marchisio, Cancelo – Favilli.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik