Foci

11 újraélesztés után futballpályán a 17 éves dabasi srác

A Dabas ifjú futballistája, Duhaj Ádám bombagólt lőtt, majd néhány perccel később összeesett a január végi edzőmeccsen. Leállt a szíve. Hét alkalommal a helyszínen, majd a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán még négyszer hoztak vissza a halálból. Egy ideig műszívre kötve tartották életben, majd három hét után saját lábán távozott az intézményből.

Az orvosok gyógyultnak nyilvánították. A javaslat szerint türelemmel, lépésről lépésre haladva Ádám elkezdhette az edzéseket.

Nos, hat hónappal a sokk után a 17 esztendős srác hétfőn délután újra a csapattársaival együtt edzett. A pálya szélén Dr. Merkely Béla professzortól, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori klinika igazgatója is ott állt.

Munkatársaimmal nem csak azért jöttünk el Ádám edzésére, hogy az edzőivel és a csapattársaival, valamint Kőszegi Zoltán polgármester úrral együtt örvendezzünk a visszatérésének, hanem azzal a céllal is, hogy mobil eszközeinkkel méréseket végezzünk el rajta. Miután a szív MR- és a szív CT vizsgálatok teljes mértékben megnyugtató eredményt mutattak, örömmel közölhettem a fiúval, hogy a terhelést fokozatosan emelve folytathatja az edzéseket. Mostantól már abban is reménykedhet, hogy az őszi mérkőzéseken újra a csapata rendelkezésére állhat. Addig is folyamatosan rajta tartjuk a szemünket, a pályán elvégzett mérések, valamint a klinikai terheléses vizsgálatok erősíthetik meg az optimizmusunkat

– nyilatkozta Merkely professzor az SzPress Hírszolgálatnak.

SzPress Hírszolgálat

Minden jel arra mutat, hogy hamarosan magam adhatom meg Ádámnak a sportorvosi engedélyt – folytatta a neves szívgyógyász.

Duhaj Ádám mindehhez annyit fűzött hozzá, hogy már régen nem szúr a szíve, újra élvezi a mozgás örömét, de tudja, hogy nem ronthat ajtóstul a házba.

Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki az életemért harcolt, azoknak, akik meggyógyítottak, a csapattársaimnak és az edzőimnek, akik a bajban szorítottak nekem, nem utolsó sorban pedig a szüleimnek, akikre alaposan ráijesztettem, de most már újra nyugodt az életük

– mondta a visszatérésre készülő 17 éves focista.

(Nyitókép: SzPress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik