Foci

Kilencszer élesztették újra a 16 éves focistát

A Dabas 16 esztendős futballistája, Duhaj Ádám bombagólt lőtt, majd néhány perccel később összeesett szombaton a Kakucson játszott felkészülési mérkőzésen, írja a Bors. A gólszerző cserét is kért, mert rosszul volt, így már nem volt pályán, amikor a tragikus jelenet lejátszódott.

A helyszínen hatszor, a mentőben további három alkalommal kellett újraéleszteni, miután a légzése és a pulzusa is leállt.

Két perc volt hátra, amikor Ádám jelezte, lemenne a pályáról, és egy perc múlva le is jött, mert a cipője nyomta a lábát. Lesétált az oldalvonalnál, hogy odajön hozzám, a kispadhoz, de nem jutott el odáig. Az oldalvonal mellett tartózkodók állítják, a kapu mögött még kinyújtózott, mintha szúrna a szíve, aztán összeesett. Rohantunk, sprinteltünk, mert láttuk, hogy nagy a baj. Szerencsére öt perc múlva megérkezett egy mentős, aki szabadságon, de a közelben tartózkodott, és átvette tőlünk a fiút. Amíg a mentő kiérkezett, legalább hatszor élesztettük újra Ádámot, amikor nem volt légzése, nem volt pulzusa. Húsz perc múlva jött a segítség, és még ők is dolgoztak vele legalább másfél órát a helyszínen és az autóban. Nem tagadom, mindvégig attól tartottam, egyszer csak kiszállnak a mentősök, és azt mondják, hogy eddig tudtak küzdeni Ádám életéért.

– idézi a Foci a Köbön blog a dabasi edzőt, Farkas Krisztiánt.

A többi már Ádámon, meg a Jóistenen múlik. Nagyon reméljük, hogy túléli, és nem lesz maradandó agykárosodása. Nem volt előjele ennek az egésznek, mert bár körülbelül két hete volt egy kis megfázása, ugyanúgy készült, edzett, mint máskor. Jelenleg a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán ápolják. Hiszek abban, hogy minden jóra fordul, mert amit átéltem, az nagyon felkavaró volt.

– tette hozzá az edző.

Duhaj Ádámot jelenleg mesterséges altatásban tartják kórházban.

Fotó: fcdabas.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik