Foci

Szögletből rúgott gólt Románia üdvöskéje

Izgalmas mérkőzést vívott egymással két bukaresti klub a román élvonalban: a Dinamo Bukarest 3-3-ra végzett az Steaua Bukarest otthonában. A hazaiaknál duplázni tudott egy mindössze 20 esztendős támadó, Florinel Coman. A támadó abból a Hagi Akadémiából indult, melyet az ország ünnepelt futballhőse, Gheorghe Hagi alapított. Már 19 évesen a partner klubban, a Viitorulban játszott, végül 2017 nyarán került a Steauához 3 millió euróért.

Azóta letette névjegyét a román bajnokságban, a 2017/18-as kiírásban már alapember volt, többek között az Európa Ligában is pályára léphetett. Erősen kezdte az új szezont is a bukaresti csatár, csereként beállva, tíz perce volt csak a pályán, amikor gondolt egy merészet és a szögletet egyből kapura lőtte. A rövid alsóba tekeredő labda Jaime Penedo kapus hathatós közreműködésével végül át is jutott a gólvonalon.

Coman második gólja akár győzelmet is érhetett volna, ám az FCSB szájából a 89. percben kiénekelte a sajtot Mihai Popescu. A Steaua támadója egyébként szerepelt az UEFA legnagyobb ígéreteit taglaló listáira is, angol sajtóhírek szerint a Chelsea lehet a következő állomása, ha így folytatja.

Kiemelt fotó: steauafc.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik