Foci

Románia megmutatta, hogyan kell kapitányt cserélni

A magyar válogatott pocsékul nyitott Kazahsztán ellen Georges Leekensszel a kispadján, de nem ő volt pénteken az egyetlen: a holland kispadon debütáló Ronald Koeman, valamint keddi ellenfelünk, a Skót válogatott új kapitánya, Alex McLeish is vereséget szenvedett.

Ezzel szemben a román csapat éléről szinte vasvillával elkergetett Christoph Daum helyére egy fiatal, honi trénert neveztek ki. Cosmin Contra ezzel szemben öt mérkőzéséből csupán egyet veszített el, azt is Hollandia ellen. Szombaton Izraelben egy órányi játék után hátrányba kerültek a szomszédaink, de Nicolae Stanciu percek alatt egyenlített, George Tucudean pedig a hajrában lőtt győztes gólt.

Legnagyobb örömre Grúzában lehet oka a szurkolóknak, a nemzeti együttes 4-0-ra páholta el szombaton Litvániát. A nap legfordulatosabb mérkőzése a Togo-Elefántcsontpart derbi volt, ahol 24 perc alatt két gólt vágtak a vendégek, mégis 2-2 lett a végeredmény.

Nevek alapján a legizgalmasabb párharcot a svédek vívták Chilével. Az olaszokat kiejtő skandinávok az első félidőben egy perc alatt egyenlítettek, végül mégis kikaptak egy 90. perces peches góllal.

Eredmények – felkészülési mérkőzések

Botswana – Lesotho 1-0
Örményország – Észtország 0-0
Észak-Írország – Dél-Korea 2-1
Grúzia – Litvánia 4-0
Kanada – Új-Zéland 1-0
Zambia – Dél-Afrika 0-2
Katar – Szíria 2-2
Kenya – Comore-szigetek
Svédország – Chile 1-2
Izrael – Románia 1-2
Koszovó – Madagaszkár 1-0
Togo – Elefántcsontpart 2-2

Kiemelt fotó: Catalin Soare/NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik