Foci

A Fradi örökrangadót nyert, a Kisvárda megint négyet kapott

A labdarúgó NB I 2. fordulójában örökrangadót rendeztek, vagyis az MTK otthonába látogatott a Ferencváros csapata. Rangadó helyett azonban jóformán kivégzés lett a meccsből, már negyed óra után Davide Lanzafame zseniális sarkazását követően Bőle Lukács szerzett vezetést a vendégeknek.

Még az első félidőben duplázni tudott Ivan Petriak, így 3-0-val vonultak pihenőre a felek. Szünet után büntetőből szépített ugyan az MTK, de a csereként beálló Varga Roland állította be a 4-1-s végeredményt.

Szintén négyig jutott a Budapest Honvéd, pedig az első félidőben csak egy fura tizenegyes révén tudott gólt lőni – ezt Danilo értékesítette.

Fordulás után aztán Jánvári Gábor a saját kapujába talált be, a hajrában pedig Gazdag Dániel és Lukács Dániel is gólt lőtt, így alakult ki a 4-0.

Négy gól éppenséggel Szombathelyen is esett, ám ezen megosztozott a Haladás és az Újpest. Nagy Dániel lőtte be higgdtan a helyzetét az első félidőben, ám erre hamar jött a válasz, miután Mijusko Bojovic óriási luftja után közvetlen közelről próbálkozhatott Michal Rabusic. Még fordulás előtt előnybe kerültek újra a vendégek, egy rövidre érkező szögletet előbb Obinna Nwobodo, majd Tischler Patrik csúsztatott meg, de a kicsorgó labdát végül a debütáló Razvan Horj vágta kapuba.

Fordulás után végül a lilák védelme és kapusa együttes erővel “kiszerencsétlenkedte” az egyenlítést. Ez már a végeredménynek bizonyult, pedig Obinnának volt egy ígéretes emelése, ám a gólvonalról kivágta a labdát Kristian Kolcak.

Eredmények – NB I, 2. forduló

MTK – Ferecnváros 1-4 (0-3)
Gólszerző: Kanta 60. ill. Bőle 15., Petriak 34., 38., Varga 88.

Honvéd – Kisvárda 4-0 (1-0)
Gólszerző: Danilo 24., Jánvári 71. (öngól), Gazdag 85., Lukács 91.

Haladás – Újpest 2-2 (1-2)
Gólszerző: Rabusic 23., Jagodics 61. ill. Nagy  20., Horj 42.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik