Foci

Korábbi csapattársa szerint nem Cristiano Ronaldo a Real történek legjobbja

Dani Carvajal, a Real Madrid spanyol védője volt a BeIN Sports egyik műsorának a vendége, ahol a műsorvezetők arról faggatták, kit tart minden idők legjobb játékosának a klub történelmében. Talán sokan arra számítottak, hogy a Juventusba igazolt Cristiano Ronaldót említi, akivel öt évig együtt játszott és akivel bajnoki címet és négy Bajnokok Ligáját nyert – többek között. Ám Carvajal mégsem őt mondta.

Hanem Raúlt.

„Vele tudok a legjobban azonosulni, ő is a klub akadémiájáról küzdötte be magát a csapatba kemény munkával és alázattal. Nem ő volt a leggyorsabb, még csak nem is bánt a legjobban a labdával, de mindent jól csinált. Az a számtalan fontos gól, amit szerzett, számomra a klub történetének legfontosabb játékosává teszik” – mondta Carvajal.

A most 41 éves Raúl 1992-ben, a városi rivális Atlético akadémiájáról került a Real utánpótlásába, előbb a C, majd a B csapatban játszott, mielőtt 1994 októberében bemutatkozott a nagyok között is. Összesen 741 meccsen játszott a Realban, ami klubrekord, ezeken lőtt 323 gólt, hatszor volt bajnok és háromszor BL-győztes számos más trófea mellett. Ő a spanyol bajnokság történetének ötödik legeredményesebb játékosa.

Nem csoda hát, hogy ő Carvajal példaképe. A 26 éves bekk 10 évesen került a Real utánpótlásába, 2010-ben debütált a B csapatban és ugyan 2012-ben eladták őt a Bayer Leverkusennek, a következő nyáron visszavásárolták a német klubtól, azóta pedig alapembere a madridi csapatnak.

Nyitókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik