Foci

Az Újpest nem feltett kézzel lép pályára Sevillában

Régen játszott magyar csapat tétmeccset olyan kaliberű klubbal, mint a spanyol Sevilla FC. A 2014, 2015, 2016-os esztendők Európa Liga győztese csapata igazi óriás. Játékosainak összértéke 228,3 millió euró, ehhez képest az Újpest a maga szerény 6,98 milliójával eltörpül. A két érték közti különbség hűen tükrözi a realitást –

még a pontszerzés is csodaszámba menne a lila-fehérek részéről az Európa Liga 2. selejtezőkörének két mérkőzése alatt.

Mindez az ordító differencia egyáltalán nem tükröződik Pablo Machín, a Sevilla frissen kinevezett edzőjének szavain, aki úgy fogalmazott a találkozó előtti szerdai sajtótájékoztatón, hogy; „ellenfelünket tisztelnünk kell és vigyáznunk kell velük, hiszen jó selejtezőt játszottak”.

Kétségtelen tény, az Újpest régen látott remek játékkal győzte le hazai környezetben a macedón Neftci együttesét (4-0) és ez a lendület – ha nem remegnek meg a játékosok –, sokat érhet csütörtök este a a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban.

A Sevilla játékosainak ugyanis még nincs tétmeccs a lábában, ami kifejezetten az Újpestnek kedvez. További előny a lilák számára, hogy a Sevilla világbajnokságon járt labdarúgói aligha lépnek pályára (az argentin Éver Banega és Gabriel Mercado, a dán Simon Kjaer és a kolumbiai Luis Muriel is hétfőn tért vissza szabadságáról).

E két tény mindenképp Nebojsa Vignjevics csapata malmára hajthatja a vizet – legalább egy szoros eredmény erejéig.

A szerb edző szerint épp ezért a motivációval csütörtökön csak Pablo Machín tanítványainak lehet gondja. Az Újpestnek pedig a két ország futballkultúrája, bajnoki mérkőzéseinek tempója, ergo az egyes játékosok, illetve a csapatszintű dinamika közti különbség okozhat nehézséget.

Természetesen elemeztük a hazaiak meccseit, de a fiúknak is mondtam, a kezdősípszó után gyorsan fel kell venni a ritmust, alkalmazkodni és kiadni mindent magukból, amit csak lehet

– hívta fel a figyelmet Vignjevics a várható nehézségre.

(Nyitókép: facebook.com/ujpestfootballclub/ Réti Zsolt)

EURÓPA-LIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Sevilla FC (spanyol)–Újpest FC
Helyszín: csütörtök, Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, 21,45
Játékvezető: Andris Treimanis (LVA

Budapest Honvéd – Progrés Niederkorn (luxemburgi)
Helyszín: csütörtök, Bozsik Stadion, 19 óra
Játékvezető: Mohammed Al-Hakim (SWE)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik