Foci

Egyetlen beszédes képben a magyar utánpótlásképzés helyzete

Szinte hihetetlen futballeseményen van túl Várda, olyanon, amelyből a bemutatott játékosok egy kukkot sem értettek.

Szurkolói ankétot tartott az NB I újonca, a Kisvárda. A helyi Bessenyei Gimnáziumban megrendezett eseményen a díszasztalnál a házigazda dr. Seszták Miklós kormánybiztos, Leleszi Tibor polgármester, Révész Attila sportigazgató, Kondás Elemér vezetőedző és Dudás István vezetőségi tag is helyet kapott – számolt be a frissmedia.hu.

A felkészülés egyik sarkalatos pontja az volt, hogy a különböző futballkultúrákból érkezett légiósok minél előbb összeszokott csapatot alkossanak

– mondta el Kondás Elemér vezetőedző.

Nos, megértjük a vezetőedző problémáját. Ahogy arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a képen szereplő új játékosok, akik Lucas Bertucci csapatkapitánytól egyesével kapták meg a mezeiket, vajon mit értettek meg az ankéton elhangzottakból?

A nyáron ugyanis jelentős átalakuláson ment át a keret, jószerivel alig  maradt magyar labdarúgó. Érkezett három brazil, egy görög, négy ukrán, egy román és két szerb, és mint fentebb olvashattuk a csk. szintén brazil, de ő már 2015 óta jól érzi magát Várdán.

Egészen szürreális módon a komplett csapatnyi, azaz 11 külföldin kívül egyetlen magyart sem mutattak be a szurkolóknak.

A Kisvárda 25 fős keretében egyébként 17 idegenlégiós található momentán – de az átigazolási időszak még nem zárult le, van remény, hogy még nő a számuk!

A csapatból néhányan – Izing Martin, Vári Barnabás, Jánvári Gábor, Szőr Levente, Hei Viktor, Gosztonyi András, Kovácsréti Márk és Horváth Zoltán – beszélnek magyarul, ja és az edző, Kondás Elemér is.

Az MLSZ mindeközben közölte, hogy az ukránok a hatályos szabályok alapján uniós állampolgárokkal azonos jogokkal rendelkező sportolónak tekinthetők, így rájuk nem érvényes az úgynevezett 6+5-ös szabály (egy csapatban hat EU-s és legfeljebb öt unión kívüli játékos lehet a pályán egy időben).

Ami kisvárdai szempontból a lényeg: Seszták Miklós és Leleszi Tibor polgármester is lelkesítő szavakkal zárta az ankétot. Kíváncsian várjuk, mindez mihez lesz elég a Várda első NB I-es mérkőzésén szombaton, Felcsúton, a bajnoki címvédő Mol Vidi FC ellen.

(A nyitóképen: Felipe Ventura, Mihai Minca, Pavlo Lukjancsuk, Temur Parcvanija, Teodorosz Beriosz, Roman Karaszjuk, Anderson Pico, Sassá, Vuk Mitosevics) mellett a csapatkapitány látható Forrás: youtube.com). 

A Kisvárda új igazolásai:

  1. Anderson Pico (brazil, SC Sao Paulo – Brazília, szabadon igazolhatóként),
  2. Teodorosz Beriosz (görög, PASZ Jannina – Görögország),
  3. Luiz „Felipe” Ventura dos Santos (brazil, Uberlandia EC – Brazília, szabadon igazolhatóként),
  4. Roman Karaszjuk (ukrán, FK Veresz Rivne – Ukrajna, szabadon igazolhatóként),
  5. Pavlo Lukjancsuk (ukrán, Dinamo Kijev II, legutóbb Veresz Rivne kölcsönben – Ukrajna),
  6. Mihai Minca (román, FC Voluntari – Románia),
  7. Vuk Mitosevics (szerb, FK Radnik Szurdulica – Szerbia, szabadon igazolhatóként),
  8. Temur Parcvanija (ukrán, Olimpik Doneck – Ukrajna, szabadon igazolhatóként),
  9. Sassá (brazil, AA Portuguesa – Brazília, szabadon igazolhatóként),
  10. Anton Sinder (ukrán, Tobol FK – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként)
  11. Vuk Mitosevics (szerb, Radniktól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik