Foci

Ronaldo pótolhatatlan, de a Real Madridnál már vannak jelöltek

Cristiano Ronaldo távozásával elég nagy űr keletkezett a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid támadósorában. Kérdéses, hogyan és kivel tudnak majd pótolni 450 gólt. Florentino Perez gondjait tovább tetézheti, hogy a hírek szerint a nagy hármasból – Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo – úgy tűnik, egyedül a walesi maradására van valós esély.

Benzema esetleges távozásáig minden cikk Ronaldo helyettesítéséről fog szólni. Az AS négy játékost emelt ki, akik ideális jelöltek lehetnének a feladat elvégzésére: Neymar, Kylian Mbappé, Eden Hazard és Harry Kane.

A lap segítségével megnéztük, mi szólhat egyikük, vagy másikuk mellett.

Neymar

A brazil szupersztár esetében már jó ideje tartja magát az a pletyka, hogy mivel a Paris Saint-Germainben nem érzi jól magát, szeretne visszatérni Spanyolországba. Ez esetben pedig a Real Marid lehet a célállomás. Ha ez a transzfer megvalósulna, Neymar, Figo és a brazil Ronaldo nyomdokaiban léphetne, és ő lehetne a következő, aki mindkét spanyol óriásban (Real Madrid és Barcelona) megfordult.

A hírek szerint a Real elnöke, Florentino Pérez is a csapatában szeretné tudni 26 éves támadót, az üzlethez viszont mélyen a zsebébe kellene nyúlnia, hiszen 2017 nyarán a PSG (katari tulajdonosa) 222 millió eurót adott Neymarnak, hogy vásárolja ki magát barcelonai szerződéséből.

Kylian Mbappé

A másik jelölt szintúgy egy PSG-játékos, a francia válogatottal világbajnoki döntőre készülő 19 éves klasszis, Kylian Mbappé lehet. Az ő igazolása még talán nehezebb feladat is lenne, mivel szerződése 2022-ig él a párizsi klubbal, továbbá arról sincs megbízható hír, hogy maga a játékosban egyáltalán felmerült volna, hogy távozzon jelenlegi csapatától.

Fotó: FRANCK FIFE / AFP

Eden Hazard

Eden Hazard neve is felröppent, mint lehetséges érkező, bár ellene szól, hogy ő játékstílusa inkább egy támadóközéppályáséhoz hasonlít, szereti a játék szervezésében kivenni a részét, így szigorúan véve nem lehetne Cristiano Ronaldo helyettese.

Hazard Chelsea-ből való távozása nem tartozna a meglepetések kategóriájába, ugyanis a játékos a Bajnokok Ligájában szeretne játszani, és erre az angol csapatnál nem lesz lehetősége a 2018-2019-es szezonban.

Harry Kane

Ha a Real Madrid csak a gólok pótlását szeretné megoldani, akkor mindenképpen szóba fog jönni az angol válogatottban parádézó Harry Kane is. Az angol támadó 2017-ben Lionel Messit és Cristiano Ronaldot is megelőzve lőtte a legtöbb gólt, szám szerint 56-ot – az oroszországi világbajnokságon pedig hat találattal vezeti a góllövőlistát. A 24 éves csatárt 2024-ig köti szerződés az angol Tottenham Hotspurhöz.

Beke Zsombor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik