Foci

Buffon: Óriási reklámja lenne az olasz futballnak Ronaldo

A Paris Saint-Germainnél bemutatott Gianluigi Buffont arról faggatta a média hétfőn, meglepné-e, ha a Real Madrid szupersztárja, Cristiano Ronaldo korábbi csapatában, a Juventusban folytatná a karrierjét? Az olasz kapus 2001 és 2018 között kivételesen magas szinten játszott a Zebráknál, mielőtt a párizsi klub szerződtette volna, így a kérdés érthető volt.

Sokak meglepetésére  Buffon annak ellenére lelkesnek mutatkozott, hogy már nem Olaszországban keresi majd a kenyerét.

Nem lepne meg, ha Ronaldo a Juventusba igazolna. Boldoggá tenne! Vele válna azzá a Juventus, amire a világ futballjának szüksége van. Új példaképre van szükségük, aki a vezérük lehet.

– idézi az olasz veteránt a Marca.

Látva, hogy a kapus mennyire lelkesen beszél Ronaldóról, újságírói kérdésre azt is elárulta Buffon, hogy nem zavarja a tény, miszerint pont elkerülték egymást klubváltáskor.

Egyáltalán nem zavar.Az a két gól zavart, amit a döntőben kaptam tőle és azok, amiket tavaly lőtt nekem. Óriási reklámja lenne az olasz futballnak, ha Ronaldo ott folyatná

– foglalta össze gondolatait a Juve legendája.

Cristiano Ronaldo jövőjéről konkrétum továbbra sincs egyébként, de napról napra érkeznek új híresztelések, melyek szerint a Juventust választja majd a portugál támadó.

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik