Foci

Gera kapja a rendesen zrikákat a fradistáktól

Gera Zoltán egyelőre nehezen bírja ki, hogy technikai edzőként kevesebbet érhet a labdához, és az új öltözékét is szoknia kell még, de – amint azt a DIGI Sport híradójának elárulta – máris élvezi az új munkáját a Ferencvárosnál. A zöld-fehérek közben már a Maccabi Tel-Aviv elleni EL-selejtezőre készülnek, Dibusz Dénes pedig elmondta, miben kell még addig is fejlődnie a csapatnak.

Gera Zoltán múlt héten jelentette be a visszavonulását, de nem távozott végleg a Fraditól, ugyanis a zöld-fehérek szakmai stábjában kapott fontos szerepet. A 39 éves, korábbi Európa Liga-döntős klasszis a technikai képzésekért felelős edző lett, így a meccsekre való felkészítésnél komoly szerep vár rá.

Az unokáknak is mesélni fogunk Gera Zoltánról
Az elmúlt 25 év legjobb magyar futballistája visszavonult, de nem csak egy jó embert, egy kiváló labdarúgót, de egy generációs zsenit is vesztettünk vele.

„Nagyon kedvesek a srácok, az új játékosok is, úgyhogy egy rossz szavam nem lehet rájuk. Mindig is jó volt velük a kapcsolatom, most azért egy picit másabb lesz, de azt akarom, hogy továbbra is jó kapcsolatban legyünk. Zrikálnak, szórakoznak velem, hogy milyen edzői szerkóban, de ez ezzel jár” – nyilatkozta a Sport24-nek Gera.

Egy kicsit furcsa volt, szívesen beálltam volna én is csinálni a gyakorlatokat, de jelen pillanatban úgy vagyok vele, hogy még bírom ezt az új helyzetet, kíváncsi leszek, hogy meddig fogom bírni, de bírni kell. De élvezem, hogy ha a játékosok élvezik az edzést, hogy ha tudunk nekik segíteni, ami nagyon fontos.

El is kél a rutin a csapatnál, hiszen jövő héten, az Európa Liga selejtezőjében a Maccabi Tel-Aviv ellen lép pályára a Fradi, egy megújult kerettel. „Nagyon jó rivális ellen játszunk, de hazai pályán kezdünk, így mindenképp nyerni szeretnénk. Fel van adva a lecke, be kell építeni az új játékosokat, nincs rá sok idő, mindjárt itt az első tétmérkőzés” – fogalmazott Lovrencsics Gergő.

Az összehangolódás pedig már szerdán elkezdődött, amikor a Ferencváros a szlovén bajnok Olimpija Ljubljana ellen játszott 0-0-s döntetlent. A kapus Dibusz Dénes elmondta, hogy szerinte min kellene még javítania a csapatnak.

Támadójátékban kell még fejlődni, abban, hogy a védekezésből hogyan tudunk átmenni támadásba, mennyire gyorsan, mennyire hatékonyan. Ezeket kell még a következő napokban rendbe rakni, és ha sikerül, akkor azt gondolom, hogy egy jó meccset fogunk tudni játszani.

A nyári átigazolási szezon alatt eddig hat új játékos érkezett a Fradihoz. “Mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy összeálljon a csapat, hiszen nagyon sok új játékos érkezett, és minden nap dolgozunk kell, mert már egy hetünk sincs a mérkőzésig. Most a felkészülésünk zajlik, ami azért is fontos, mert az Európa Ligához egy másfajta munka kell” – hangsúlyozta Thomas Doll vezetőedző.

A Maccabi elleni EL-mérkőzést csütörtökön rendezik a Groupama Arénában, a visszavágóra egy hét múlva kerül sor Izraelben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik