Foci

A Fradi már le is ült az ultrákkal egyeztetni

Ahogyan arról mi is írtunk, a Ferencváros labdarúgócsapatának elnöke, Kubatov Gábor szerdán rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, amelyen kiemelt szerepet kapott az együttes közelgő Európa Liga-selejtezője a Maccabi Tel-Aviv ellen.

„Beláthatatlan következményei lesznek, ha valami olyan történik, ami büntetést von maga után. Az UEFA rengeteg előírást fogalmazott meg a nemzetközi meccsekre, úgyhogy minden molinót előre engedélyeztetni kell majd, szigorított beléptetés várható és a nézőtérre csak Fradi-, valamint nemzeti színű zászlót lehet bevinni. Arra szeretném kérni a szurkolóinkat, hogy a legendás Fradi-mozdulatot, a szívtől az égig irányuló karlendítést ne használják, mert az UEFA-nál ezt rossz néven veszik. Akár egyetlen drukker ostoba viselkedése is zárt kapus büntetést vagy kizárást vonhat maga után, úgyhogy mindenkit arra kérek, hogy ezt szem előtt tartva szurkoljon” – mondta a sajtóesemények Kubatov Gábor.

A csakfoci.hu megkérdezte a Fradi-elnököt, hogy történt-e egyeztetés a Fradi szurkolói csoportjaival ennek kapcsán, amire Kubatov azt mondta igen.

Az FTC képviselője már találkozott a szurkolók képviselőivel és a csoportok vezetői rendkívül pozitívan álltak a kérésünkhöz, megértették,, milyen helyzetbe kerülhet a Ferencváros, ha bármi, oda nem illő történik a lelátón

– felelte Kubatov az oldal megkeresésére, aki hozzátette: rendkívül jó az együttműködés a szurkolókkal.

A Ferencváros jövő héten csütörtökön, 19 órától fogadja izraeli ellenfelét. Az Európa Liga-selejtezőben érdekelt még a Honvéd és az Újpest is, előbbi szerdán a macedón Rabotnicki otthonában lép pályára, utóbbi a Fradihoz hasonlóan csütörtökön, az azeri Neftci Baku vendégeként.

A bajnok Videoton a luxemburgi Dudelangénál kezd bele a BL-selejtezőbe kedden.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik