Foci

Két nagy visszatérője van az NB I-nek

Két nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékos tér vissza az NB I-be a következő szezonban: a Budapest Honvéd Vadócz Krisztiánnal, az MTK pedig Pintér Ádámmal erősített.

A kispestieknél régóta terjedt az a pletyka, hogy a saját nevelésű Vadócz visszatérhet. A középpályás 17 évesen debütált a Honvédnál, majd 20 évesen légiősnak állt. Tíz ország 11 különböző csapatát is megjárta, több egzotikus helyen is járt, mint Ausztrália, India, vagy épp legutóbbi munkaadója, a hongkongi Kitschee FC,

Az évek során mindig egy kicsivel közelebb és közelebb kerültünk egymáshoz, aztán most van egy feladat, a nemzetközi kupában kéne haladni egy-két kört, hogy ne csak a Honvédról, hanem a magyar futballról is jókat mondjanak, így tud a labdarúgásunk közelebb kerülni a nemzetközi mezőnyhöz, ez egy kihívás számomra is. Akárhol van az ember a világban, megmaradnak a kispesti érzések, én honvédos vagyok, ezt tudja rólam mindenki. Viszont nem az a lényeg, hogy én hogyan érzem magam, nekem az lesz a fontos, hogy milyen játékosnak látnak majd. Ekörül forog az agyam, meg kell mutatnom, hogy jó futballista vagyok.

– idézi 42-szeres válogatott futballistát a Kispest honlapja.

Vadócz Krisztián egy évre írt csak alá és ő lett a Honvéd hatodik nyári igazolása Uzoma Eke, Holdampf GergőFousseni BambaBatik Bence és Dino Skvorc után.

Pintér Ádám ezzel szemben hosszú távra kötelezte el magát az MTK-val. A 30 éves játékos négy évre szóló szerződést kötött a budapestiekkel. A szintén nevelőegyesületébe visszatérő játékos 2006 és 2010 között szerepelt a kék-fehéreknél, ezután a spanyol Real Zaragozában, majd az orosz Tom Tomszkban, illetve a görög Levadiakoszban futballozott. A Ferencvároshoz 2015-ben szerződött, ám 2017 januárjában a német másodosztályú Greuther Fürth játékosa lett.

Pintér szerződése az előző idény végén lejárt, és nem marasztalták a németek, mert a legutóbbi szezonban sérülések hátráltatták, csupán tíz bajnokin lépett pályára. Egyetlen dolog szólhat közbe, hogy kitöltse szerződését: váratlan, ám kihagyhatatlan külföldi ajánlat esetén elengedi az MTK.

Kiemelt fotó: honvedfc.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik