Foci

Teljesen ismeretlen játékost igazol a Bayern München

A Helsingborgs IF hivatalos honlapján tette közzé, hogy Alex Timossi Andersson július elsejétől a Bayern München játékosa lesz. A két klub már ősszel megegyezett abban, hogy 2019 július elsejétől a bajoroknál folytatja a svéd tehetség, ám a németek azt szerették volna, ha már idén átkerül hozzájuk a támadó. A svédek pedig eleget tettek a kérésnek.

Nagyon jól éreztem magam a HIF-ben és szeretném megköszönni a vezetőknek, akik bíztak bennem annyira, hogy különböző szinteken is megmutathattam, mit tudok. Köszönöm a csapattársaimnak és persze a szurkolóknak is a támogatást. Új kaland vár rám, a legjobbakat kívánom a Helsingborgsnak és minden svédnek!

– idézi a svéd klub a 17 éves csatárt.

Timossiról annyit érdemes tudni, hogy 2017 februárjában, mindössze 16 éves korában bemutatkozott már a felnőttek között. Első idényében 32 mérkőzésen jutott szóhoz, ezeken 5 gólt lőtt, a jelenleg is tartó bajnokságban – mivel Svédországban tavaszi-őszi lebonyolítású a liga, így ez jelenleg is tart – kilenc meccsen küldték pályára.

Természetesen nagyon boldogok és büszkék vagyunk arra, hogy olyan játékosokat fejlesszünk ki, akik a legmagasabb szintű klubok számára vonzóvá válnak. Az első naptól kezdve azon voltunk, hogy segítsük Alex zökkenőmentes átigazolását és támogassuk a karrierjében. Sok sikert kívánunk neki!

– mondta Per-Ola Ljung, a Helsingborgs vezetőedzője.

Az átigazolás részleteiről egyelőre nem tudni semmit, így kérdéses a szerződés hossza és a kivásárlási ár is. Az viszont igen valószínű, hogy egy darabig még csak a Bayern tartalékjai között olvashatjuk az Andersson nevet.

Kiemelt fotó: Nathan Stirk/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik