Foci

Kubatov a Fradiról: Akár kizárást is kaphatunk

A Ferencváros elnöke nagyinterjút adott, ahol sok mindenről beszélt. Többek közt a Maccabi Tel Aviv elleni Európa Liga meccsről is.

A Nemzeti Sportnak adott interjút Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke. A sportvezető annak kapcsán beszélt a bajnoki arany, ezüst és bronzérem közti különbségről, hogy vízilabdában, női és férfi labdarúgásban, és női kézilabdában is a bajnoki címért futott versenyt a klub az utolsó pillanatig, mégis csak a vízben húzták be az aranyat.

A legnagyobb tömeget érdeklő férfi futball kapcsán Kubatov elmondta, számára úgy tűnik, a Fradinak többet kell tennie céljai elérése érdekében, mint  a vetélytársainak. A jövőben ezért arra kell törekedjenek, hogy legalább tíz ponttal megelőzzék a mezőnyt, mert úgy senki nem tudja elvenni tőlük az aranyat.

Finoman fogalmazva sem kiegyensúlyozott a viszony a szövetséggel, és szerintem erről nyíltan kell beszélnünk, mert ez szolgálja a magyar labdarúgás, előrehaladását. Látjuk és érzékeljük, hogy az MLSZ elvesztette legfontosabb célját, mégpedig az integrálást. Sajnos a klubokat nem partnerként kezeli a szövetség, ehelyett gyakorlatilag hatóságként működik

– fogalmazott a Fradi elnöke, aki hozzátette, bár kifejezetten jó viszonyt ápol Csányi Sándorral, lévén MLSZ elnöke rendszeresen megkérdezi mit gondol a magyar labdarúgás jövőjéről, és nagyjából mindenben egyet is értenek, ennek ellenére a saját véleménye is.

Vannak a szövetséggel valóban konstruktív megbeszéléseink, amelyekből aztán a végén nem lesz semmi. Ezért úgy gondolom, létre kell hozni egy professzionális ligát, vagy az MLSZ-en belül egy profi labdarúgással foglalkozó szekciót, egy külön, csak ezzel foglalkozó apparátussal

– mutatott be egy alternatív utat Kubatov, aki a játékvezetőkre is kitért:

Ma egy mérkőzésen mindenkit lehet bírálni, csak a őket nem, mindenki köteles a saját teljesítményéről számot adni, csak ők nem, sőt, ezt ha akarnák sem tehetnék meg. Javasoltuk, hogy legyenek nyilvánosak a játékvezetői értékelések, hogy ezekben a klubok is részt vehessenek, lehessen véleményük és ennek legyen hatása a bírói fizetésekre.

A Ferencváros elnöke a Maccabi Tel-Aviv elleni soros Európa Liga párharc előtt kitért  a szurkolókra, hiszen az izraeli csapat ha nem is vörös posztó a szurkolók szemében, de a múltbéli események okán mindenképpen rejt veszélyt.

Pontosan tudjuk, hogy a Ferencváros túljutott azon a korszakon, amikor szurkolói egy részét kirekesztőnek lehetett nevezni, most az egyik legnagyobb tét az, hogy ezt be is bizonyítsuk. Ha okot adnánk az UEFA-nak arra, hogy megint megbüntessen bennünket, súlyos pénzbüntetést, zárt kapus mérkőzéseket, de akár kizárást is kaphatunk. Nem kell megmagyaráznom, milyen óriási veszteség lenne a Ferencváros presztízsének és pénztárcájának is. Nagyon érzékeny helyzet, elővigyázatosnak kell lenünk. Nem lehet egyetlen antiszemitának tűnő gesztus, vitatható molinó, zászló, rigmus vagy félreérthető kézmozdulat a lelátón, sem a hazai, sem az idegenbeli mérkőzése.

– fogalmazott a Fradi elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik