Foci

Georges Leekens német válogatottal erősítené a magyart

Willi Orban a magyar válogatott első számú kapusának, Gulácsi Péternek a csapattársa az RB Leipzigben. A 25 éves, 185 centis belső védő édesapja magyar, édesanyja lengyel nemzetiségű, de már Kaiserslauternben született és kétszer szerepelt már az U21-es Nationelelfben.

Orban stabil kezdő a tavaly második, idén Bundesliga hatodik helyén végző lipcseieknél, de ettől még a német felnőtt válogatott közelébe nem került. Nincs is mit csodálkozni ezen, hiszen Mats Hummels, Jérime Boateng helye megkérdőjelezhetetlen, de rajtuk kívül Oroszországban ott van, Niklas Süle és Antonio Rüdiger is.

Orbannak a lengyel válogatottal is nehéz dolga lenne, mert ott is elég neves játékosok állnak középen, elég csak az AS Monaco ászát Kamil Gliket említeni.

Nos, az rblive és a bild is azt írja, hogy Willi ezért immár örömmel lenne magyar válogatott, Georges Leekensnek is tetszik ez az ötlet, ahol valljuk meg őszintén Kádár Tamás mellett valóban elkelne egy magas szinten játszó, nemzetközi rutinnal rendelkező belső védő páros.

A felvetés nem új keletű. Bernd Storck 2016 elején, még az Eb előtt felvetette már Orbán behívását, aztán akkor nem lett az ügyből semmi, mert akkor még úgy tűnt, a védő bemutatkozhat a német válogatottban a Konföderációs kupán. Aztán be sem hívták.

(Nyitókép: AFP PHOTO / dpa / Peter Steffen )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik