Foci

Lopetegui: Csak édesanyám halálakor voltam szomorúbb

Csütörtökön bemutatta új vezetőedzőjét, Julen Lopeteguit a Real Madrid labdarúgócsapata. Mint ismert, a szakember a spanyol válogatottal készült a világbajnokságra, sőt, nemrég hosszabbított a 2020-as Európa-bajnokság végéig a spanyol szövetséggel, ám ő a háttérben mégis megegyezett a BL-győztes madridiakkal,

aminek az lett a vége, hogy egy nappal a vébé kezdete előtt kirúgták a szövetségi kapitányi állásából.

„Édesanyám halála után a második legszomorúbb dolog az életemben a kirúgásom napja volt. A mai viszont a legboldogabb” – mondta könnyeivel küszködve a csütörtöki bemutatón Lopetegui.

Kirúgták a spanyol válogatottól, máris építheti az új Realt
Julen Lopetegui tökéletes megoldás lehet az egyre inkább elöregedő BL-címvédő számára. Már csak egy dolgot kell eldönteni a klubnál: Ronaldóval, vagy nélküle?

Florentino Pérez klubelnök azt mondta, már a világbajnokság kezdete előtt le akarták zárni az edzőkérdést, hogy ne legyenek spekulációk. Szerinte semmi gond nincs azzal, ha valaki a Real Madrid vezetőedzője és közben világbajnok is akar lenni.

Az 51 éves Lopetegui azt követően veszi át a Real Madrid irányítását, hogy két és fél év után váratlanul távozott Zinédine Zidane. A francia edzővel zsinórban három bajnoki címet és egy spanyol bajnoki címet nyert a Real Madrid.

A spanyol válogatottat a Real-legenda Fernando Hierro irányítja majd a világbajnokságon.

Nyitókép: Quality Sport Images/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik