Foci

Csoda: a Videoton nem rúgta ki az edzőjét

Mezey Györggyel 2011-, míg Joan Carillóval 2015-ben nem hosszabbított a Videoton vezetése, annak ellenére, hogy mindkét edző bajnoki címet ünnepelt csapatával. Arannyal a nyakukban mehettek munkát keresni.

Mivel Marko Nikolicsnak eredendően 2019. nyaráig szólt a 2017. júniusában megkötött szerződése, elméletileg nem kísérthette elődei múltja, mégis többen úgy érezték, az ördög Fehérváron nem alszik. Ráadásul eközben váltig tartotta magát a pletyka, miszerint a szerb edzőt előző csapata, a Partizan szeretné visszacsábítani.

Ehhez képest a Videoton vezetése csütörtökön azzal húzta meg a váratlant, hogy Nikolicsot megerősítették posztján, amit azzal nyomatékosítottak, hogy plusz egy évvel, 2020 nyaráig meghosszabbították a szerződését.

A Videotonnál ez szinte csodaszámba megy, hiszen Mezey Györggyel együtt épp kilenc edzője volt a klubnak az elmúlt kilenc évben, csak az utóbbi háromban Nikolics az ötödik.

A fehérvári edzői székben az utóbbi években nagyobb volt a népvándorlás, mint a Balkán-Európa tengelyen, de olybá tűnik, egy időre nyugalom lesz az öltözőben.

A vidi.hu-n úgy fogalmazott a szerb edző, egy percig sem volt kérdéses, hogy itt marad és folytatja a megkezdett munkát.

Emlékszem, nagyjából egy évvel ezelőtt, amikor először beszéltem Kovács Zoltánnal, majd Garancsi Istvánnal hármasban is leültünk, megfogalmaztuk a célunkat, ami nem volt más, mint a bajnokság megnyerése, ezt pedig sikerült is elérnünk. Most jöhet a következő lépcsőfok, egy hároméves projektben gondolkodunk. Először meg szeretnénk védeni a bajnoki címünket, valamint meg szeretnénk nyerni a kupát is. Emellett persze ambíciókkal telve megyünk neki az európai kupaporondnak is, ahol szeretnénk meglepetéseket okozni, de alapvetően úgy gondoljuk, hogy jövő nyáron lesz igazán készen a klub ahhoz, hogy a legmagasabb szintre lépjen

-nyilatkozta a szerződés aláírása után a klub honlapjának a szakember.

A szerb tréner mellett szerződést hosszabbítottak Radoje Szmiljanics és Goran Basarics edzőkkel is.

A klubbal kapcsolatos hír még, hogy a mai napon az orvosi vizsgálatokkal elkezdődött a felkészülés, amin részt vett  Anel Hadzic is, akinek június 30-án lejár a szerződése. A Bajnokok Ligája selejtezőiben már az első körben pályára lép a magyar bajnok, az oda- és visszavágók július 10-11.-én és július 17-18-én kerülnek megrendezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik