Foci

Nikolics nem is játszik, mégis tőle fél az ellenfél

19 órai kezdettel Fehéroroszországgal játszik felkészülési mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott. Vagyis itt az esély, hogy Georges Leekens irányításával megszerezze első győzelmét a csapat, eddig a belga szövetségi kapitánnyal két hazai zakó (Kazahsztán ellen 2-3, Skócia ellen 0-1) a mérleg.

A fehéroroszokkal eddig kétszer találkoztunk, az első randevú meglehetősen fájdalmasra sikerült, 2002-ben Debrecenben 5-2-re kaptunk ki tőlük, a leghíresebb belorusz focista, Alekszandr Hleb is betalált, az akkoriban a Milanhoz tartozó Vitalij Kutuzov pedig duplázott.

A második és eddigi utolsó találkozásra 2013-ban került sor, akkor februárban, Törökországban játszott egymással a két válogatott és Szabics Imre góljára Volodko válaszolt.

Van tehát javítanivaló a mostani ellenféllel szembeni mérlegünkön is, de érdemes lesz vigyázni a beloruszokkal, mert márciusban például Szlovéniában tudtak nyerni 2-0-ra.

A világranglistán a 79. a csapat, vagyis harminc hellyel vannak mögöttünk, de az már sokszor kiderült, hogy ez önmagában semmit sem jelent.

A helyiek szövetségi kapitánya, Igor Krisenko a sajtótájékoztatón Dzsudzsák Balázst, Varga Rolandot és Nikolics Nemanját is veszélyes játékosnak titulálta, majd némileg megnyugodott, amikor szóltak neki, hogy Nikolicstól nem kell tartania, mivel lemondta a válogatottságot, írja a Nemzeti Sport.

A belorusz keret legértékesebb játékosa a 23 éves balszélső, Pavel Szavickij, akinek 1, 3 millió euróra taksálja az árát az oldal.

Nálunk magasan Gulácsi Péter vezeti a listát, az RB Leipzig kapusa 8 milliót ér, őt Dzsudzsák követi 3,5 millióval.

A magyar csapat szombaton is pályára lép, akkor a Groupama Arénában a vb-résztvevő ausztrálokat fogadja. A szerda esti meccset az M4 élőben közvetíti, a felvezetés 18.15-kor kezdődik.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)

 

Hátvédek: Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kína), Hegedűs János (Puskás Akadémia FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szabó János(Paksi FC), Tóth Bence (Videoton FC), Vinícius Paulo (Videoton FC)

 

Középpályások: Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton FC), Szoboszlai Dominik (FC Liefering – Ausztria), Vadócz Krisztián(Kitchee SC – Hongkong), Varga József (Videoton FC)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Szalai Ádám(Hoffenheim – Németország), Varga Kevin (Debreceni VSC), Varga Roland (Ferencváros)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik