Foci

Az NB II-ben már nem a rendszert kritizáló Tiba vezeti a Balmazt

Nincs egy hete, hogy óriási botrányt kavart az NB I-ből kieső Balmazújváros vezetőedzője, Horváth Ferenc, a csapat vezetője, a térség országgyűlési képviselője, Tiba István máris bejelentette, hogy távozik a csapattól.

Horváth Ferenc: Jó lenne tiszta focit játszani Magyarországon
A Balmazújváros edzője a tartalékosan felálló Videotont marasztalta el, amiért beleszólt a kiesés elleni harcba.

Tiba a meccs óta azt is elmondta, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy pont a kis költségvetésű újonc, az egész évben óriásit küzdő Balmazújvárosnak kellett kiesnie. Állítása szerint csapatának egyszerűen nincsen akkora hátszele, mint mondjuk az egykori NAV-elnök (Tállai András) vezette Mezőkövesdnek.

Most a Csakfocinak azt is elárulta, hogy betelt nála a pohár, és lemond a klubnál viselt elnöki tisztségéről.

Belefásultam abba a közegebe, ami körülveszi a magyar labdarúgást, sajnos nem egyenlőek a feltételek, ezt láthattuk a bajnokság utolsó fordulójában is. (…) Ne értsenek félre, nem a kiesés miatt vagyok csalódott, hanem azért, ahogy és amilyen körülmények között kiestünk. Tudom, hogy hosszú távon nem tartható állapot, hogy egy önkormányzat tartson fenn egy élvonalbeli csapatot. Éppen ezért kerestem és találtam is egy tőkeerős külföldi befektetőt, de mivel kiejtettek minket, az NB II-be nem jön Balmazújvárosba

– nyilatkozta a magára csak egyszerű sportszeretőként hivatkozó országgyűlési képviselő.

Tiba István hozzátette: több meghatározó játékos is távozik a szezon végén, mivel megszűnik a szerződésük a kiesés miatt – ilyen például a korábbi magyar válogatott, Rudolf Gergely is.

Horváth Ferenc vezetőedzőt még egyéves szerződés köti a klubhoz, nem jelezte, hogy elkívánkozna. Nem tudom, az NB II-ben mi lesz a csapat célja, az új koncepció kialakítása már nem az én feladatom

– jelentette ki a távozó Tiba István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik