Foci

Ezek voltak az elmúlt szezon legszebb NB I-es góljai

Véget ért a 2017/18-as NB I-es idény, méghozzá meglehetősen drámai zárófordulóval. A Magyar Labdarúgó-szövetség  kiosztotta az idény legjobbjainak járó díjakat is. Mi azonban átnyálaztuk a szezon találatait és összeállítottuk a tíz legszebb, legemlékezetesebb gólt az idei bajnokságból.

Gazdag Dániel pályafutásának első gólja

Az MLSZ RangAdó gáláján a Budapest Honvéd középpályása nyerte meg a különdíjat. Szó se róla, gyönyörű gól volt. A kispestiek középpályása a 14. fordulóban döntött úgy, hogy igen távolról, cirka 25 méterről célba veszi a kaput és nagyon jól tette, lövése a jobb felső sarokban landolt.

Makrai Gábor életmentő gólja

Az utolsó fordulóban új hős született Diósgyőrben. A 80. percben beálló Makrai Gábor ugyanis hét percet töltött a pályán, de ez is elég volt számára, hogy bent tartsa csapatát az NB I-ben. A 87. percben Eperjesi Gábor előre ívelt labdáját vette át pazar bokamozdulattal a DVTK támadója, majd kiosztott egy kötényt a válogatottba másodjára behívott Tóth Bencének, végül pedig higgadtan a kapu jobb oldalába gurított.

Tőzsér Dániel szabadrúgása

A hullámzó teljesítménnyel kezdő Debrecen, a tizedik forduló végén már dobogós helyen állt a bajnokságban. A harmadik helyet azután szerezte meg a Loki, hogy 3-0-ra verte a Puskás Akadémiát. Szerencsére több remek szabadrúgást láttunk az év során – emlékekezhetünk akár Davide Lanzafame gólkirályi címet érő csavarására a zárófordulóból – ám kevés akkora bombagól születik pontrúgásból, mint Tőzsér Dánielé. A köztudottan remek rúgótechnikájú középpályás lövése pontos és védhetetlenül erős volt.

Koszta Márk félollózása

A 16. fordulóra már az életéért küzdött a Mezőkövesd az NB I-ben, így kulcsfontosságú volt a Vasas elleni találkozó a csapat számára. Kuttor Attila csapata azonban nem tört meg a nyomás alatt, sőt két fantasztikus gólt szereztek a sárga-kékek. Koszta Márk például a 13. percben egy áthulló labdát szenzációs mozdulattal, hét méterről, félollózva húzta az angyalföldiek kapujába.

Strestik kapáslövése

Szintén ugyanezen a Vasas ellen találkozón vágott bombagólt Marek Strestík is a Mezőkövesdből. Aki a magyar labdarúgást követi, jól tudja, mire képes a cseh támadó. Technikai képzettségéből tartott egy kis bemutatót a sereghajtóként végző ellenféllel szemben: egy kifejelt labdát kapásból, bal lábbal a jobb fölső sarokba bombázta védhetetlenül.

Holender Filip bombagólja

Ha pedig technikai bemutató, ezen a téren a Kispest játékosa is csillogott. A 13. fordulóban a Budapest Honvéd és a Diósgyőr csapott össze. Ugrai Roland szerzett vezetést a 20. percben, ám a félidő derekán a DVTK védői röviden fejeltek ki egy labdát, amit Holender Filip mellel levett és mielőtt a labda a földre pattant volna gyönyörűen lőtte a hosszú felső sarokba.

Stefan Scsepovics emelése

A téli átigazolási szezon egyik legjobb igazolása volt a második Scsepovics szerződtetése Fehérváron. A Videoton már bajnokként játszhatott az utolsó fordulóban és bár akadt sok fiatal játékos a csapatban, azért Stefan Scsepovics is lehetőséget kapott. Ha pedig pályán volt, emlékezetessé is tette: az élete második NB I-es mérkőzésén pályára lépő Réti Patrik hosszú indítását egy pattanás után gyönyörűen emelte át Ivan Rados fölött.

Paintsil hintája

Nem lehet teljes a felsorolás Joesph Paintsil Videoton elleni rangadón lőtt pimasz gólja nélkül. A 18. forduló slágermeccsén a ghánai támadó addig huzogatott, míg a magyar válogatott Fiola Attila földre nem huppant egyensúlyát veszítve. Ezután felnézett, majd higgadtan a kapuba emelt, ezzel vezetett 2-0-ra a Fradi. Végül az FTC 3-1-s győzelmet aratott, Paintsil megmozdulása pedig Ghánában is futótűzként terjedt.

Zsótér Donát fordulásból lőtt gólja

A 31. fordulóban az Újpest támadója óriási gólt lőtt. Szombathelyen alig kezdődött el a második félidő, amikor egy kicsorgó labdára lecsapott Zsótér Donát és úgy tűnt, elpepecseli a helyzetet. Ehelyett tizenhat méterről, fordulásból kilőtte a jobb fölső sarkot. A labda a felső lécről pont a gólvonal mögé esett, onnan pattant ki, de a játékvezetők jól látták, hogy teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

Vida Máté távoli lövése

A 24. fordulóban Balmazújvárosba látogatott a Vasas és már hátrányban volt a budapesti csapat, amikor kifejeltek a fehérmezes hazaiak egy labdát. A teljesen egyedül érkező Vida Máté átvette, majd egy pattanás után jó távolról, gyilkos erővel bombázott a bal felső sarokba. A kissé kifelé csavarodó labdával szemben esélytelen volt a kapus.


Ki lőtte a szezon gólját?

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik