Foci

Lanzafame, Csertői, Gazdag és Varga az év legjobbjai

A Budapest Honvéd olasz csatára, a gólkirály Davide Lanzafame kapta az NB I legjobb játékosának járó díjat a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) RangAdó Gáláján vasárnap.

A szombaton véget ért élvonalbeli idény felfedezettjének a debreceni Varga Kevint választották, a legjobb edző pedig a Paks szakvezetője, Csertői Aurél lett. Az év legszebb NB I-es góljáról a szurkolók határoztak, akik közül a legtöbben a kispesti Gazdag Dániel Balmazújváros ellen szerzett találatára voksoltak.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke kisebb betegség miatt nem tudott részt venni az eseményen, így a köszöntőbeszédet Berzi Sándor alelnök tartotta.

A mostaninál izgalmasabb élvonalbeli bajnokságot nehezen tudok elképzelni. Minden egyes helyezésért meg kellett harcolni. A bajnoki címért végül két csapat küzdött, és mindkettő megérdemelte volna az aranyérmet

– tette hozzá Berzi.

A kategóriák győzteseiről a klubok döntöttek, a szokásoknak megfelelően a csapatkapitány és a vezetőedző mellett ezúttal is a keretek legfiatalabb és a legidősebb játékosai szavazhattak az általuk legjobbnak vélt három-három személyre.

A RangAdó Gála díjazottjai

A férfi NB I legjobb játékosa: Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)
A férfi NB I felfedezettje: Varga Kevin (Debreceni VSC)
A férfi NB I gólkirálya: Lanzafame (18 gól)
A férfi NB I legszebb gólja: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
A férfi NB I legjobb edzője: Csertői Aurél (Paks)
A férfi NB I legjobb játékvezetője: Iványi Zoltán
Az NB I legsportszerűbb csapata: Újpest FC
A női NB I legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin (Ferencváros)
A női NB I felfedezettje: Nagy Virág (Kóka)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik