Foci

Nehéz lesz megszokni, hogy nem a Barca meze feszül Iniestán

A japán élvonalban szereplő Vissel Kobe labdarúgócsapata a napokban jelentette be, hogy három évre leszerződtette a Barcelonát 22 év és 32 közösen elnyert trófea után elhagyó Andrés Iniestát. A klasszis középpályást szombaton mutatták be, és valljuk be: furcsa látni úgy, hogy nem a Barca meze van rajta.

„Különleges nap ez a számomra, fontos kihívás vár rám. Izgatottak voltunk a családommal, hogy Japánba költözhetünk. Volt több ajánlatom is, de az a jövőkép, amit a Vissel Kobe felvázolt, nagyon megtetszett, így nekik mondtam igent” – idézi a Guardian Iniesta bemutatkozó nyilatkozatát.

A 33 éves labdarúgó japán sajtóhírek szerint éves szinten 30 millió dollárt fog keresni.

A szálak, mint oly sokszor, most is összeérnek: a Kobe csapatának milliárdos tulajdonosa a milliárdos Mikitani Hirosi, aki a Barcelonát szponzoráló Rakuten cég vezérigazgatója.

Nem csak egy varázsló, egy korszak is búcsúzik Andrés Iniestával
Andrés Iniesta elköszönt, személyében az egyik legsokoldalúbb, legjobb játékost és egy fantasztikus embert veszít el az európai labdarúgás.

A japán labdarúgó-bajnokság egyébként a félidő környékén jár, 15 forduló ment le eddig, a Vissel Kobe a hatodik helyen tanyázik a 18 csapatos mezőnyben. Nem csak Iniesta a klub egyedüli világbajnok játékosa, ott focizik Lukas Podolski is, a német csatár sérülés miatt júniusig nem játszhat. Iniesta is csak a világbajnokságot követően csatlakozik.

Nyitókép: Masashi Hara/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik