Foci

Megtalálta a megoldást kapusposztra a Liverpool

Loris Karius nevétől hangos napok óta a sportsajtó, a Liverpool labdarúgócsapatának német kapusa ugyanis két bődületes hibát követett el a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőben, amivel negatív főszereplője volt a spanyolok 3-1-es győzelmével véget ért meccsen. Mivel a Poolnál már jó ideje problémák vannak kapusposzton és Karius is a lehető legrosszabbkor omlott össze, így várható volt, hogy Jürgen Klopp körbenéz a piacon. Az El Mundo Deportivo szerint már van is egy kiszemeltje:

a Barcelonában védő Jasper Cillessen.

A 29 éves holland válogatott kapus 2016-ban érkezett Barcelonába, ám ott csak keveset játszik Marc-André ter Stegen mögött. Két szezon alatt össz-vissz 21 meccs jutott neki, ezek túlnyomó többsége kupameccs volt. A bajnokságban mindössze kétszer állt a Barcelona kapujában az Ajaxtől érkezett hálóőr, szezononként egyszer-egyszer.

A Liverpool már meg is kereste a Barcát, ahonnan azt a választ kapták: beszélgethetnek, de 60 millió eurós vételár alatt biztosan nem engedik el Cillessent. Ennyi a kivásárlási ára a hollandnak, akinek 2021-ig szól a szerződése, és aki azt nyilatkozta a múlt hónapban:

Szeretem ezt a klubot, de profi vagyok és szezononként tíz mérkőzésénél többet akarok védeni. Ilyen egyszerű a helyzet.

Fotó: Josep LAGO / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik