Foci

Felülvizsgálatot kér a PMFC az MLSZ-től

Felülvizsgálati kérelemmel fordult a PMFC labdarúgócsapatát működtető Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottságához a baranyai megyeszékhelyen vasárnap lejátszott PMFC-FC Dabas NB III-as bajnoki mérkőzésen történtek miatt.

Nem adták meg a gólt, óriási balhét csaptak a pécsi drukkerek
Felháborodott szurkolók özönlötték el a pályát. Elúszhatott a bajnoki cím és a feljutás.

Az utolsó előtti fordulóban ugyanis döntetlen állásnál a házigazdák gólt szereztek, amelyet a játékvezető les miatt érvénytelenített. A Pécs egy győzelemmel bebiztosította volna feljutását, így azonban a Tiszakécske megelőzte, és előnyösebb helyzetből várhatja a zárófordulót.

A PSN annak ellenére is vizsgálatot kért a szövetségtől, hogy saját bevallása szerint az MLSZ szabályzata szerint önmagában “óvásra” nem ad okot, hogy hibázott az asszisztens a leshelyzetnél. Kiemelték azt is a pécsiek, hogy a bajnoki cím megszerzésére még mindig van esély, így minden erejükkel erre összpontosítanak.


Az ítélet a szurkolókból is heves reakciót váltott ki, a hazai drukkerek petárdákat dobtak a pályára, majd a lelátót elválasztó kapun lévő láncot leszakítva bementek a játéktérre. A biztonsági szolgálat a játékvezetőt és a játékosokat bekísérte az öltözőépületbe, így senki nem sérült meg. A rendőrök a bejelentés után rövid időn belül helyreállították a rendet. A stadionból távozó szurkolók később megrongáltak az épületben egy falat, valamint a stadion előtt egy rendőrautót.

A közleményben egyúttal leszögezték: a PSN minden jogsértő cselekményt elítél, azoktól elhatárolódik, a “jelzett szurkolók” ellen pedig feljelentést tesz.

Kiemelt fotó: pmfc.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik