Foci

Jürgen Klopp nem igazán tudja még, hogyan kell nyerni

Azt írtuk a Real Madrid – Liverpool Bajnokok Ligája-döntő előtt, hogy Zinédine Zidane egy valamit tud nagyon vezetőedzőként: nyerni. Ha csak a statisztikát nézzük, akkor ennek az ellenkezője igaz Jürgen Kloppra.

Az 50 éves német szakember Kijevben a hatodik döntőjét veszítette el. És eddig csak egyet nyert meg.

Ez már a második elveszített BL-fináléja volt, emellett kétszer a Német Kupában, valamint egyszer-egyszer az Európa Ligában és az angol Ligakupában hasalt el csapatával. Az egyetlen kivétel a Dortmunddal aratott Német Kupa-győzelem 2012-ből.

De ez csak a statisztika része, a BL-ben például a jobb erőkből álló Bayern és a Real győzte le rekordfiatal csapatait, a müncheniek egyszer a kupában is elbántak Kloppékkal, az Európa Ligát az ellen a Sevilla ellen veszítette el a Poollal, amely akkor a sorozat egyeduralkodója volt, a Ligakupában meg tizenegyesekkel buktak el a City ellen.

Szombaton, Kijevben ráadásul már az első félidőben elveszítette sérülés miatt legjobb játékosát, Mohamed Szalah-t, a kapus, Loris Karius pedig felfoghatatlan hibákkal verette meg a Liverpoolt. Utóbbi kapcsán meg kell jegyezni: egy igazán jó kapusnyira van attól az együttes, hogy sikeres legyen.

Úgyhogy Jürgen Klopp abban továbbra is nagyon jó, hogy a végtelenségig fanatizálja játékosait, akik általában jó játékkal jutnak el a döntőkig. Már csak meg kell tanulniuk felrakni a pontot az i-re.

Eredmény – Bajnokok Ligája, döntő

Kijev, Olimpiai Stadion, 61 561 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)

Real Madrid (spanyol)-FC Liverpool 3-1 (0-0)

Real Madrid: Navas – Carvajal (Nacho, 37.), Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric, Isco (Bale, 61.) – Benzema (Asensio, 89.), Ronaldo

FC Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson – Milner (Can, 83.), Henderson, Wijnaldum – Szalah (Lallana, 31.), Firmino, Mané

gólszerzők: Benzema (51.), Bale (64., 83.), illetve Mané (55.)

sárga lap: Mané (83.)

Nyitókép: Danil Shamkin / NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik